Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Sambata, 29 noiembrie 2014

Grupa de foc pentru Romania la Eurobasket Women 2015

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei a fost distribuita, astazi, intr-o adevarata grupa de foc la Eurobasket Women 2015, tricolorele pregatite de antrenorul Florin Nini urmand sa evolueze in cadrul Grupei A, alaturi de puternicele selectionate ale Frantei, Cehiei, Ucrainei si Muntenegru. Tragerea la sorti a celor patru grupe de la Eurobasket Women 2015, intreceri care vor fi gazduite, in premiera, de sapte orase din Ungaria si Romania, in perioada 11-28 iunie 2015, a avut loc, astazi, la Hotelul Marriott din Budapesta, in prezenta oficialilor FIBA-Europe si a reprezentantilor celor 20 de natiuni calificate, printre care si Romania.
 
Cu 194 de zile inainte de deschiderea oficiala a Eurobasket Women 2015, intreceri care vor avea loc, in premiera, in vara anului viitor, in sapte orase din Romania (Oradea si Timisoara) si Ungaria, oficialii FIBA-Europe au stabilit componenta grupelor celui mai important eveniment al baschetului feminin continental din 2015. Astfel, in urma tragerii la sorti, care a avut loc la Hotelul Marriott din Budapesta, nationala Romaniei a fost distribuita, venind din urna a cincia valorica, intr-o serie extrem de dificila, Grupa A , tricolorele noastre urmand sa intalneasca in prima faza a competitiei europene nationalele Frantei, Cehiei, Ucrainei si Muntenegru.
Dar iata si componentele celor patru grupe din cadrul Eurobasket Women 2015, anuntate oficial de Richard Stokes, directorul departamentului de competitii din FIBA-Europe:
Grupa A (se joaca la Timisoara)
Franta (locul 2 la Eurobasket 2013)
Cehia (locul 6 la Eurobasket 2013)
Ucraina
Muntenegru
Romania
 
Grupa B (se joaca la Oradea)
Turcia
Belarus
Polonia
Italia
Grecia
 
Grupa C
Serbia
Croatia
Letonia
Rusia
Marea Britanie
 
Grupa D
Spania
Slovacia
Lituania
Suedia
Ungaria

Conform sistemului competitional prezentat de forul european, primele trei echipe din fiecare grupa se califica in faza a doua a intrecerilor europene, fiind impartite in alte doua grupe semifinale de cate sase echipe (se intra in aceasta faza cu rezultatele directe dintre cele trei echipe care au jucat in grupe). Dupa disputarea jocurilor din faza a doua, vor accede in sferturile de finala primele patru clasate din seriile semifinale, iar invingatoarele din faza a treia intra in "careul de asi".

Tragerea la sorti poate fi urmarite pe: http://www.youtube.com/watch?v=ef-m0zPiwNI

Vom reveni cu declaratii si alte amanunte...
 
FOTO – Secretarul general al FIBA-Europe, Kamil Novak, promoveaza “Eurobasket Women 2015” alaturi de trei foste mari reprezentante ale baschetului feminin european – Amaya Valdemoro (Spania), Edwige Lawson-Wade (Franta) si Ilona Korstin (Rusia).

Din categoriile: Stirea zilei, Liga Nationala de Baschet masculin, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI

Vezi toate stirile
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
    • Masculin
    • - Seniori
    • - Juniori
    • Feminin
    • - Senioare
    • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.