Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Duminica, 30 noiembrie 2014

Componenta grupelor la European Youth Championship 2015 - U20, U18, U16, masculin si feminin

Autor: Federatia Romana de Baschet

In aceasta dimineata, la Hotelul Marriott din Budapesta, a avut loc tragerea la sorti pentru Campionatele Europene de juniori de anul viitor, la eveniment participand reprezentantii tuturor federatiilor nationale de specialitate de pe Batranul Continent, Romania fiind reprezentata de presedintele de onoare al FRB si secretar de stat in MTS, Carmen Tocala, presedintele FRB, Horia Paun, secretarul general Dan Berceanu si directorul departamentului International&Event, Adrian Voinescu.
Conform secretarului general al FIBA-Europe, Kamil Novak, la startul celor 16 turnee europene dedicate categoriilor U20, U18 si U16, masculin si feminin, si care sunt impartite in trei divizii, si-au anuntat prezenta un numar record de 241 de reprezentative nationale! Inaltul oficial al forului european a mentionat ca este increzator in faptul ca numarul participantilor va creste in 2016 si a subliniat ca, prin marirea numarului de echipe inscrise in competitiile de juniori si prin cresterea implicita a concurentei, cu siguranta vor aparea in cativa ani din ce in ce mai multe tinere talente, care sa bata la portile NBA, WNBA, dar si ale echipelor nationale de seniori.
Trecand la tragerea la sorti a grupelor pentru 2015 European Youth Championship, sa mentionam ca Romania va participa anul viitor la toate categoriile de varsta. Mai jos va prezentam componentele grupelor din care fac parte echipele tricolore la cele sase competitii de juniori:

Campionatul European U20 masculin, Divizia B, intreceri care se vor derula in perioada 9-19 iulie 2015, la Székesfehérvár, nationala Romaniei va evolua in Grupa A, alaturi de Austria, Olanda si Finlanda.

Campionatul European U20 feminin, Divizia B, intreceri care se vor derula in perioada 2-12 iulie 2015, la Podgorica, selectionata Romaniei isi va masura fortele cu Marea Britanie, Suedia, Muntenegru, Grecia, Bosnia&Hertegovina, Lituania, Austria, Bulgaria si Israel.

Campionatul European U18 masculin, Divizia B, intreceri care se vor derula in perioada 23 iulie - 02 august 2015, la Oberwart (Austria), nationala Romaniei va juca in Grupa C impotriva selectionatelor Portugaliei, Georgiei, Scotiei, Suedie si Slovaciei.

Campionatul European U18 feminin, Divizia B, intreceri care se vor derula in perioada 30 iulie - 09 august 2015, la BUCURESTI, reprezentativa Romaniei evolua in Grupa B impotriva nationalelor Islandei, Danemarcei, Greciei si Luxemburg.

Campionatul European U16 masculin, Divizia B,
intreceri care se vor derula in perioada 6-16 august, la Sofia, reprezentativa Romaniei va intalni in cadrul Grupei A selectionatele Poloniei, Bulgariei, Danemarcei, Scotiei si Slovaciei.

Campionatul European U16 feminin, Divizia B,
intreceri care se vor derula in perioada 13-23 august 2015, la Ohrid si Struga (Mecedonia), reprezentativa Romaniei va intalni in Grupa A reprezentativele Suediei, Albaniei, Danemarcei si Elvetiei.

Distributia echipelor in toate cele 16 Campionate Europene de juniori din 2015 poate fi vizualizata pe:
http://www.fibaeurope.com/draws/

Din categoriile: Stirea zilei, Anunturi importante, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.