Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Joi, 15 ianuarie 2015

SCM U Craiova a facut un pas urias spre Top 8 Balkan League

Autor: Federatia Romana de Baschet

Singura reprezentanta a LNBM prezenta in sezonul regular al Eurohold Balkan League, SCM U Craiova, a reusit, miercuri seara, sa dispuna de gruparea kosovara KB Sigal Pristina, cu scorul de 101-82 (19-22, 27-16, 25-18, 30-26), si si-a intarit, astfel, pozitia a patra din Grupa B, care-i asigura prezenta in urmatoarea faza a competitiei.
 
Schimbarile majore de efectiv din ultimele saptamani s-au dovedit a fi eficiente pentru SCM U Craiova, baschetbalistii pregatiti de Andjelko Mandic reusind, miercuri seara, in Sala Polivalenta din Banie, sa obtina a doua victorie din cadrul Grupei B a Eurohold Balkan League, dupa ce au trecut destul de lejer de incomoda echipa kosovara KB Sigal Pristina. De altfel, in afara primului sfert, cand oaspetii au reusit sa dea o replica foarte buna si au mentinut echilibrul pe teren, SCM U Craiova si-a dominat clar adversarul in urmatoarele sferturi, impunandu-se clar pe final si “razbunand” esecul din tur, cand kosovarii se impusesera cu 92-76. Miercuri seara, a fost un meci in care au excelat noile achizitii Boltic si Micic, sprijinite foarte bine pe alocuri de romanii Santa si Petrisor, dar si de Bozovic, Maroevic si Bureau. In urma acestui succes, baschetbalistii din Craiova si-au intarit pozitia a patra din clasamentul Grupei B si au facut un pas urias spre faza urmatoare a competitiei balcanice. Conform datelor statistice, punctele SCM U Craiova au fost marcate de BOLTIC (19 p, 7 rec, 1 pasa, 2 int), MICIC (19 p, 3x3, 4 rec, 6 pase), BOZOVIC (14 p, 12 rec, 3 pase), SANTA (12 p, 6 rec, 1 cap), PETRISOR (11 p, 3x3, 1 rec, 3 pase), BUREAU (9 p, 1x3, 5 rec, 4 pase, 2 int, 1 cap), MAROEVIC (8 p, 5 rec, 2 pase), BOSNJAK (7 p, 1x3, 2 rec, 1 pasa, 1 int), CIOTLAUS (2 p, 1 int). Au mai evoluat ANDREI (1 rec), DAMIAN si CORNEANU. De la oaspeti s-a remarcat BAVCIC (20 p, 12 rec, 2 int, 3 cap).
 
Clasamentul Grupei B
 
Dupa disputarea primelor sase etape din sezonul regular al Eurohold Balkan League, iata cum arata clasamentul Grupei B, cu precizarea ca primele patru echipe vor avansa in TOP 8:
 
1. KK Kozuv – 12 puncte (6 victorii)
2. KK Mornar – 11 puncte (4 victorii, 3 infrangeri)
3. KB Sigal Pristina – 11 puncte (4 victorii, 3 infrangeri)
4. SCM U Craiova – 8 puncte (2 victorii, 4 infrangeri)
5. KS Vllaznia – 6 puncte (6 infrangeri)
 
Conform calendarului competitional, iata meciurile pe care SCM U Craiova le mai are de disputat in cadrul Grupei B:
20.01.2015
SCM U Craiova – KS Vllaznia
27.01.2015
SCM U Craiova – KK Mornar
 
Urmatoarea faza a intrecerii balcanice este programata sa se desfasoare in perioada 03 februarie – 04 martie, cu meciuri in doua grupe formate din cele mai valoroase opt echipe din faza inaugurala.

Din categoriile: Stirea zilei, Liga Nationala de Baschet masculin, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.