Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Anunturi importante

Marti, 17 februarie 2015

Doliu in baschetul romanesc

Autor: Federatia Romana de Baschet

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa durere si tristete trecerea in nefiinta a celui care a fost Nicolae (Nae) Dolhan.
 
Nascut la Negru-Voda (Constanta), in 1939, Nae Dolhan se stabileste in anii copilariei la Zalau, in localitatea de origine a familiei. Inca de mic este atras de sportul de perforamanta si in anii de liceu obtine rezultate deosebite in atletism (aruncarea greutatii) si in baschet, fiind remarcat pentru calitatile sale fizice, in special o detenta impresionanta. Urmeaza Scoala Tehnica de Constructii din Cluj-Napoca si evolueaza la echipa locala de baschet „Constructorul”, in perioada 1957-1961. Este remarcat de regretatul antrenor Traian Constantinescu si transferat la Dinamo Oradea, unde joaca alaturi de generatia anilor '60, avandu-i coechipieri pe Nagy, Clonda, Giurgiu, Vanya, Szatmari, Sebestyen, Szuhai, Bereczki, Hupoiu, Hoffmann, Viciu, Szondi, Ghita, Strugaru, Mokos, Mazilu, Mihes. In anii '70, evolueaza la Crisul Oradea, alaturi de Lajcsak, Leitner, Bodnar, Kompan, Molnar, Papp, Barbonta, Bihon. In 1963 isi intemeiaza propria familie si se stabileste definitiv in Oradea. Atras de baschet si dupa ce si-a agatat ghetele-n cui, Nae Dolhan revine pe teren la inceputul anilor '80, alaturi de fostii coechipieri, dar in calitate de „Old-Boys”, si participa la jocurile unui campionat municipal care numara pe atunci 12 echipe.

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet si familia baschetului romanesc isi exprima intreaga compasiune si transmite pe aceasta cale sincere condoleante familiei sale greu incercate in aceste momente.
 
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Din categoriile: Anunturi importante, Jucatori, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI

Vezi toate stirile
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.