Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Duminica, 8 martie 2015

BC UVG ICIM Arad a castigat pentru a treia oara trofeul CEWL!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Echipa feminina BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad a intrat pentru a treia oara in posesia trofeului CEWL, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul Jose Araujo a reusit sa se impuna, duminica dupa-amiaza, la Nymburk (Cehia), in finala Final 4 Liga Europei Centrale, chiar in fata detinatoarei trofeului, marea rivala CSU Alba Iulia, cu scorul de 75-68 (22-16, 25-16, 11-15, 17-21).

Calificata pentru a cincia oara la turneul final al Ligii Europei Centrale, detinatoarea Cupei Romaniei, Baschet Club Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad si-a atins un prim obiectiv in actualul sezon, reusind, duminica dupa-amiaza, sa-si treaca numele pentru treia oara pe trofeul CEWL. Astfel, dupa ce a cucerit mult ravnitul trofeu in editiile din 2011 si 2013, gruparea pregatita de antrenorul Jose Araujo a reusit o noua performanta europeana, stabilind si un record al competitiei.
Ca si in sezonul trecut, marea batalie pentru castigarea Ligii Europei Centrale s-a dat intre doua reprezentante ale Ligii Nationale de Baschet Feminin, respectiv intre detinatoare trofeului, CSU Alba Iulia, si BC UVG ICIM Arad. Cele doua rivale din baschetul romanesc n-au avut prea mari emotii nici de aceasta data in semifinalele FINAL 4 CEWL, reusind sa treaca, sambata seara, de Piestanske Cajky (scor 56-52), si de gazdele turneului, Basketball Nymburk (scor 77-63). In ultimul act al competitiei, duminica dupa-amiaza, s-au intalnit singurele echipe neinvinse din sezonul Ligii Europei Centrale, atat CSU Alba Iulia, cat si BC UVG ICIM Arad, reusind sa-si castige grupele fara sa cunoasca infrangerea. Intr-o finala 100% romaneasca, aradencele au tinut foarte tare sa se razbune pentru esecul de anul trecut si au fortat nota inca de la primele actiuni, reusind sa puna rapid stapanire pe joc si sa intre la cabine dupa 20 de minute cu un avans consistent de 15 puncte: scor 47-32. La reluare, detinatoarea trofeului a incercat sa riposteze ceva mai tare si a declansat o cursa de urmarire, reusind sa se apropie pana la 5 puncte cu sapte minute inainte de final: scor 60-55 in min. 33. Numai ca, efortul baschetbalistelor antrenate de Miroslav Popov a fost zadarnic in cele din urma, aradencele gasind solutii foarte bune sa se distanteze din nou pe tabela, fluierul final al arbitrilor consemnand o victorie muncita: 75-68.
Conform datelor statistice, pentru invingatoare au marcat PLOUFFE (20 p, 11 rec, 3 pase), SIMMONS (16 p, 3 rec, 3 pase), ENGELMAN (18 p, 2 rec, 4 pase), MILOVANOVIC (7 p, 1 rec), BROSOVSZKY (6 p, 3 rec, 4 pase), SAMBURSKA (3 p, 3 rec, 5 pase), BROOMFIELD (3 p, 7 rec), CRACIUN (2 p, 4 rec, 1 pasa). De la fosta detinatoare a trofeului, CSU Alba Iulia, s-au remarcat in finala de duminica dupa-amiaza KUSTER (28 p, 9 rec), AGUNBIADE (10 p, 8 rec, 2 pase) si DEURA (10 p, 4 pase).

In finala mica, Piestanske Cajky (Slovacia) a dispus de echipa locala Basketball Nymburk, cu 71-64.

Din categoriile: Stirea zilei, Liga Nationala de Baschet feminin, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI

Vezi toate stirile
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.