Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Marti, 21 aprilie 2015

Echipa Gabrielei Marginean s-a calificat in semifinalele TKBL

Autor: Federatia Romana de Baschet

Abdullah Gul University Kayseri, echipa la care evolueaza cu succes si cea mai valoroasa reprezentanta a baschetului feminin romanesc, Gabriela Marginean, a reusit, luni seara, sa obtina calificarea in semifinalele Turkey Basketball League, dupa ce s-a impus in meciul decisiv din cadrul sferturilor de finala ale play-off-ului in fata rivalei Orduspor, cu 75-73. In semifinale, Abdullah Gul va primi replica echipei Fenerbahce, in vreme ce Galatasaray va evolua impotriva gruparii Adana ASKI.
 
Liderul reprezentativei de senioare a Romaniei, Gabriela Marginean, continua seria evolutiilor bune la echipa turca Abdullah Gul University Kayseri, extrema de forta a nationalei tricolore avand din nou o contributie importanta la succesele obtinute de gruparea pregatita de antrenorul Avci Ayhan in TKBL. Luni seara, echipa din Kayseri a reusit sa obtina ultima “viza” de acces in semifinalele Ligii de Baschet din Turcia, dupa ce s-a impus  in meciul decisiv din cadrul sferturilor de finala in fata Orduspor, cu 75-73 (19-15, 23-17, 15-19, 18-22), la captul unui joc total nerecomandat cardiacilor. La fel ca si in primele doua jocuri, Gabriela Marginean a fost un “pilon” important al ocupantei locului secund din clasamentul sezonului regular, extrema de forta a nationalei Romaniei fiind a treia marcatoare a echipei din Kayseri, dupa ce a reusit sa adune in 33 de minute de joc o statistica buna, cu 13 puncte, 3x3, 1 rec, 2 pase decisive si 1 interceptie. Astfel, cu scorul general de 2-1, Abdullah Gul University Kayseri avanseaza in semifinalele TKBL, unde va primi replica echipei Fenerbahce Istanbul, in vreme ce in a doua confruntare din penultima faza a competitiei din Turcia se vor intalni Galatasaray Istanbul si Adana ASKI.
De mentionat faptul ca, in actualul sezon, Gabriela Marginean a avut evolutii deosebite atat in Euroleague Women, unde desi echipa din Kayseri a ratat de putin calificarea in fazele superioare, extrema de forta a nationalei Romaniei a fost principala marcatoare a echipei (14 meciuri, 175 puncte, 16x3, 44 recuperari, 7 pase decisive, 16 interceptii, 1 capac), cat si in Liga din Turcia, unde a adunat in 29 de partide o medie de 11,3 puncte/meci, cu 48x3, dar si 3,6 recuperari/meci si 1,9 pase/meci.
 

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.