Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Miercuri, 20 mai 2015

Romania a castigat, dupa prelungiri, si al doilea amical cu Senegal

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa feminina a Romaniei s-a impus, in aceasta seara, si in cel de-al doilea meci de verificare sustinut in Arena de Baschet din Capitala impotriva selectionatei similare a Senegal, tricolorele pregatite de antrenorii Florin Nini, Alexandru Radu si Monika Boriga castigand, in prelungiri, cu scorul de 73-68 (15-14, 11-12, 19-18, 18-19, 10-5). Maine seara, de la ora 19:00, este programata o noua partida amicala, nationala noastra urmand sa intalneasca in arena din Bulevardul Basarabia, nr. 39, reprezentativa Italiei, care a sosit astazi dupa-amiaza in Bucuresti.
 
Continuand seria meciurilor de verificare din campania de pregatire pentru Eurobasket Women 2015, echipa nationala feminina a Romaniei a sustinut in aceasta seara un nou amical impotriva multiplei campioane a Africii, Senegal, in care antrenorii Florin Nini, Alexandru Radu si Monika Boriga, si-au propus sa testeze potentialul si forma sportiva a tuturor componentelor lotului tricolor, dar si sa puna in practica mai multe stategii tactice pentru turneul final continenatal. De altfel cautand anumite formule de joc, staff-ul tehnic roman a schimbat si cinciul de start, pe teren fiind introduse in prima parte Cursaru, Ursu, Irimia, Stoiedin si Pavel. Ca si in partida de marti seara, castigata cu scorul de 68-54, tricolorele noastre au impus din nou un ritm alert de joc, punand presiune pe adversare pe tot terenul si cautand sa obtina cat mai multe mingi in aparare, fapt care a condus pana la final la un numar foarte mare de interceptii: 23. Adversarele din Senegal au raspuns cu acelasi joc de mare angajament fizic sub panouri si au incercat sa mentina echilibrul pe teren, reusind si cateva contraatacuri taioase, astfel ca primul sfert s-a incheiat cu un scor apropiat, 15-14. Sfertul al doilea a continuat sub acelasi semn al echilibrului, Senegal dominand lupta de sub panouri (n.n. – au castigat clar capitolul de recuperari, cu 50-34), in vreme ce Romania a ripostat mai mult prin atacuri rapide. Din cauza ratarilor copilaresti, dar si a greselilor de tehnica individuala, cele doua combatante n-au reusit sa modifice prea des tabela in acest sfert, la pauza, fiind consemnata egalitatea: 26-26. La reluare, nationala noastra a tot incercat sa se distanteze, dar replicile extremei de forta Astou Traore, componenta de baza la echipa franceza Union Hainaut din LBF, au facut ca scorul sa fie de 45-44 dupa 30 de minute de joc. In ultimul sfert, Romania a fortat mai ales prin Pavel si Irimia o desprindere decisiva, dar finalul a apartinut oaspetelor, care au revenit in joc si au reusit sa egaleze in ultimele secunde, scor 63-63, trimitand astfel partida in prelungiri. Mult mai mai atente pe finalizare si extrem de agresive in aparare, tricolorele au reusit un “run” de 10-0 in “over time” si si-au securizat victoria, in ciuda faptului ca Senegal a incercat din nou sa revina in joc in ultimele doua minute, astfel ca fluierul final al arbitrilor a consemnat al doilea succes al Romaniei in fata Senegal, cu scorul de 73-68. De mentionat ca pe banca Romaniei au fost prezente si Gabriela Marginean si Cristina Bigica, care s-au alaturat de azi lotului tricolor in pregatire, iar pivotul Florina Pascalau nu a fost folosita la acest joc.

Dar iata si statistica oficiala:

ROMANIA – SENEGAL 73-68 (15-14, 11-12, 19-18, 18-19, 10-5)

ROMANIA – PAVEL (21 p, 9 rec, 1 int), IRIMIA (14 p, 1x3, 1 rec, 1 pasa, 2 int), OLAH (9 p, 1x3, 2 rec, 2 pase, 1 int), POP (7 p, 1 pasa, 2 int), URSU (6 p, 1x3, 4 rec, 3 pase, 1 int), PARAU (4 p, 3 rec, 3 pase, 4 int), STOIEDIN (4 p, 2 pase, 5 int), SIPOS (3 p, 1x3, 1 rec, 1 int), CUTAS (3 p, 1x3, 2 int), FILIP (2 p, 1 pasa). Au mai evoluat STOENESCU (1 rec, 2 pase), CRACIUN (1 rec, 2 pase, 1 int) si CURSARU (2 rec, 1 pasa, 3 int).

SENEGAL – ASTOU TRAORE (27 p, 2x3, 8 rec, 4 pase, 5 int), AYA TRAORE (15 p, 1x3, 12 rec, 2 int), DIOUF (8 p, 2x3, 1 rec, 1 pasa, 1 int), DAOU (7 p, 4 rec, 1 pasa, 1 int), THIAM (5 p, 1x3, 1 rec, 1 int), DIARRA (5 p, 11 rec, 2 int, 1 cap), MENDY (1 p, 5 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap). Au mai evoluat NDAO, KANE (2 rec, 1 int), DIATA si FALL (1 cap).
 
Conform programului oficial stabilit de staff-ul tehnic roman, echipa Romaniei va sustine urmatorul joc de verificare in compania Italiei, joi seara, de la ora 19:00, in Arena de Baschet, partida urmand sa fie transmisa in direct de DIGI SPORT. Vineri, de la ora 19:00, se vor confrunta amical nationalele Senegal si Italiei, iar sambata, tot de la ora 19:00, in aceeasi sala din Bulevardul Basarabiei, nr. 39, se va disputa o noua partida de verificare intre selectionatele Romaniei si Italiei.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.