Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Duminica, 7 iunie 2015

Romania a ocupat locul 7 la Mondialele U18 de baschet 3x3!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Echipa masculina a Romaniei s-a clasat pe locul 7 la finalul Campionatului Mondial U18 de baschet 3x3, tinerii nostri tricolori fiind opriti din cursa spre trofeu de selectionata Spaniei, care s-a impus cu 18-17 in sferturile de finala. In competitia similara feminina, echipa Romaniei s-a clasat pe locul 21.
 
Echipa masculina a Romaniei, formata din tinerii baschetbalisti Nandor Kuti, Bogdan Nicolescu, Amedeo Casale si Andrei Iliescu, s-a clasat pe locul 7 la Campionatul Mondial U18 de baschet 3x3, intreceri care s-au incheiat duminica seara la Debrecen. Dupa un parcurs foarte bun in prima faza a competitiei mondiale, unde au ocupat locul secund in Grupa B, si dupa ce au trecut cu brio de primul “examen” eliminatoriu, depasind Brazilia, tricolorii pregatiti de antrenorul Razvan Cenean au dat ochi in ochi, in sferturile de finala, cu puternica selectionata a Spaniei. La capatul unui joc tensionat si foarte echilibrat, cu aparari agresive si cu reusite ofensive deosebite, echipa Romaniei s-a vazut nevoita sa se incline in fata adversarilor, cedand intr-un final incandescent cu scorul de 17-18. In urma acestui rezultat si tinand cont de criteriile FIBA, echipa Romaniei s-a clasat pe locul 7, avand satisfactia, insa, de a se fi pozitionat inaintea unor echipe redutabile, precum SUA (8), Polonia (9), Germania (11), Ungaria (13) sau Turcia (15). Reamintim ca nationala noastra a acumulat in cadrul celei de-a patra editii a Mondialelor U18 de baschet 3x3 de la Debrecen cinci victorii si doua infrangeri.
In intrecerea similara feminina, echipa Romaniei, formata din Alina Podar, Ana Ferariu, Timeea Peter si Andreea Cretu, s-a clasat pe locul 21, dupa ce a fost nevoita sa se opreasca in prima faza, unde a ocupat locul 5 in Grupa C, cu o singura victorie.
 
Mai multe informatii despre meciuri si clasamentele finale ale intrecerii mondiale pot fi vizualizate pe www.fiba.com/3x3U18WC/2015/.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Loturi nationale masculin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.