Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Joi, 25 iunie 2015

Tricolorii au iesit din cursa pentru medalii la Jocurile Europene de la Baku

Autor: Federatia Romana de Baschet

Nationalele de baschet 3x3 ale Romaniei au iesit din cursa pentru medalii la prima editie a Jocurilor Europene, intreceri care se desfasoara in aceste zile la Baku, dupa ce au fost eliminate in optimile de finala de echipele Greciei si Cehiei. In intrecerea feminina, Marginean, Sipos, Haas si Ursu au capotat in fata Greciei, cu scorul de 6-15, in vreme ce in competitia masculina, Santana, Popescu, Vlaicu si Craciun s-au lupta din greu cu Cehia si au ajuns pana in prelungiri, dar au fost nevoiti sa cedeze in cele din urma cu 16-18.
 
Cea de-a treia zi din turneele de baschet 3x3 din cadrul primei editii a Jocurilor Europene au adunat pe terenurile special amenajate in Baku toate nationalele participante la intrecerile gazduite de Azerbaidjan pentru a concura in fazele eliminatorii. In optimile de finala ale competitiei feminine, Romania, clasata pe locul secund in Grupa D, a primit replica Greciei, echipa care s-a situat pe pozitia a treia in Grupa A. Bazandu-se pe o aparare foarte agresiva si avand in Stavridou o sportiva aflata in forma deosebita, Grecia a inceput in forta disputa cu echipa noastra si s-a distantat foarte repede pe tabela, scor 5-0 in min. 2. Incercand cu disperare sa revina in joc, tricolorele noastre si-au incercat rand pe rand sansa, dar Sipos, Ursu, Haas si Marginean n-au mai reusit sa scuture plasa, astfel ca tot Grecia a punctat pentru 6-0 in min. 5 prin aceeasi Stavridou. Sipos reuseste sa sparga gheata cateva secunde mai tarziu, dar tavalugul elen este greu de oprit si cand mai erau 2:24 de minute din timpul regulamentar tabela indica 10-1, o diferenta mult prea mare pentru a mai putea fi recuperata. Baschetbalistele noastre nu renunta, insa, si incearca sa recupereze terenul pierdut, intrand in ultimul minut de joc cu un minus de sase puncte, scor 12-6. Finalul apartine din nou Greciei, care puncteaza necrutator, si sirena ingheata tabela la scorul de 15-6, spre dezamagirea tricolorelor noastre, care au fost, astfel, eliminate din cursa pentru medalii.
Din nefericire, aceeasi soarta au avut si componentii nationalei masculine a Romaniei, care au dat ochi in optimile de finala cu puternica selectionata a Cehiei, clasata pe locul secund in Grupa D. Dornici sa ajunga in fazele superioare, Santana, Popescu, Vlaicu si Craciun au inceput foarte bine si dupa patru minute de lupte sub panou conduceau cu 4-2. Cehii cauta sa echilibreze jocul si forteaza mai mult aruncarile de la mare distanta iar Tomanec face ca scorul sa le devina favorabil in min. 6 cu 10-7. Avand o experienta uriasa in turneele de baschet 3x3, Popescu, Santana si Vlaicu reusesc sa egaleze situatia cand mai erau doar doua minute de joc, scor 11-11, si ambele echipe joaca pe cartea “totul sau nimic”. Ultimele actiuni se concretizeaza alternativ pe tabela, tricolorii nostri speculeaza prin Santana un fault tehnic, cumulat cu un fault de joc, si se desprind la 15-13, iar Popescu inscrie pentru 16-14 cand ceasul mai arata doar noua secunde de joc. Din pacate, Zachrla egaleaza cu o aruncare de la mare distanta si trimite disputa in prelungiri, scor 16-16, iar la prima actiune din overtime cehii au fortat din nou aruncarile de dincolo de semicerc si Zbranek a inchis partida cu o reusita care a inchis tabela la 18-16 in favoarea Cehiei, curmand astfel visul baschetbalistilor romani de a continua cursa pentru medalii.
Dar iata si rezultatele inregistrate in optimile de finala:
Feminin
Elvetia – Israel 14-7
Slovenia – Belgia 14-11
Ucraina – Slovacia 16-8
Romania – Grecia 6-15
Spania – Turcia 11-5
Azerbaidjan – Lituania 17-10
Rusia – Olanda 20-12
Cehia – Irlanda 13-17
 
Masculin
Slovenia – Elvetia 16-14
Grecia – Belgia 21-12
Rusia – Estonia 19-18
Cehia – Romania 18-16 (prelungiri)
Serbia – Turcia 21-13
Lituania – Andorra 19-14
Azerbaidjan – Israel 19-14
Spania - Italia 22-20 (prelungiri)
 
   

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Loturi nationale masculin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.