Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 24 iulie 2015

Romania a debutat in forta la Europenele U18 din Austria

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa masculina de juniori a Romaniei a debutat in forta la Campionatul European U18, Divizia B, intreceri care se desfasoara in mai multe localitati din Austria, tinerii tricolori pregatiti de antrenorii Goran Vrkic, Mihai Popa si Bogdan Lavric trecand la pas, joi seara, de selectionata similara a Scotiei, cu scorul de 70-45 (27-12, 19-8, 12-17, 12-8). Astazi, de la ora 20:15, in cea de-a doua etapa din Grupa C, nationala Romaniei va primi replica Slovaciei, echipa care a pasit cu stangul la intrecerea continentala, cedand in fata Portugaliei, cu scorul de 65-80.
 
Sala Sporturilor din localitatea austriaca Oberwart a gazduit, joi, primele meciuri din cadul Grupei C a Campionatului European U18, masculin, Divizia B, nationala de juniori a Romaniei intalnind selectionata Scotiei. Dornici sa paseasca cu dreptul in intrecerea continentala si sa obtina o prima victorie de moral, tinerii nostri tricolori au inceput foarte bine disputa cu adversarii din Insula si dupa o scurta perioada de tatonare reciproca au apasat puternic pe “acceleratie” si s-au desprins pe finalul primului sfert la o diferenta linistitoare. Astfel, de la 6-6 in min. 5, scorul a capatat rapid proportii pana la 27-12 in min. 10, dupa ce baschetbalistii pregatiti de antrenori Goran Vrkic, Mihai Popa si Bogdan Lavric au impus un ritm de joc alert, cu o aparare agresiva si contraatacuri fulgeratoare, fapt care a condus si la un “run” de 11-0. Urmatoarele zece minute s-a derulat cu acelasi scenariu, cu Romania dominandu-si clar adversarul si intrand la vestiare cu un avans consistent: scor 46-20. La reluare, pe fondul unei relaxari premature a jucatorilor romani, dar si a faptului ca staff-ul tehnic si-a dorit sa evite eventuale accidentari nedorite si a rulat intreg efectivul, Scotia a fortat din rasputeri in partea a doua sa mai reduca din ecartul existent pe tabela, insa diferenta de valoare dintre cele doua echipe si-a spus cuvantul astfel ca fluierul final dupa 40 de minute de joc a consemnat victoria lejera a echipei noastre, cu scorul de 70-45. O victorie importanta, chiar daca a fost obtinuta in fata unui adversar ceva mai modest, care intareste moralul jucatorilor nostri pentru urmatoarele partide din Grupa C, astazi, de la ora 20:15, Romania urmand sa primeasca replica incomodei echipe a Slovaciei, care a inregistrat un esec in prima zi a competitiei, cedand in fata Portugaliei, cu scorul de 65-80. Dar iata si datele oficiale statistice din meciul castigat impotriva Scotiei:
Romania – Scotia 70-45 (27-12, 19-8, 12-17, 12-8)
Romania – UTA (17 p, 11 rec, 2 cap), BERCEANU (12 p, 11 rec, 2 pase, 2 int), BOLONI (9 p, 1x3, 3 rec, 4 int), VIRNA (7 p, 1x3, 4 rec), NICOLESCU (6 p, 3 rec), KUTI (6 p, 4 rec, 4 pase, 3 int), POPA (5 p, 1 rec), GHEORGHE (5 p, 2 rec, 2 pase, 2 int) si ILIESCU (3 p, 1x3, 4 rec, 1 pasa). Au mai evoluat ENGI (1 rec), PETRACHE (1 int) si ANDREI (4 rec).
Mai jos va prezentam si programul meciurilor pe care Romania le va sustine in cadrul Grupei C:
24 iulie
Romania – Slovacia (ora 20:15)
25 iulie
Portugalia – Romania (ora 20:15)
26 iulie
Romania – Georgia (ora 15:45)
27 iulie
Suedia – Romania (ora 13:30)
Dupa disputarea meciurilor din prima faza, primele doua clasate din fiecare dintre cele patru grupe preliminare vor accede in grupa valorica 1-8, urmatoarele doua clasate vor evolua in grupa valorica 9-16, iar ultimele doua echipe vor juca in grupa valorica 17-24.
 

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Anunturi importante

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.