Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Luni, 27 iulie 2015

Universitatea Alba Iulia a cucerit argintul la Europenele Universitare de baschet 3x3

Autor: Federatia Romana de Baschet

Dupa titlul european cucerit la seniori in toamna anului trecut, baschetul 3x3 a adus o noua performanta pentru Romania, dupa ce sportivele Universitatii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia au cucerit la finele saptamanii trecute medaliile de argint la cea de-a doua editie a Campionatelor Europene Universitare de baschet 3x3, care au avut loc in Woodland Resort din localitatea sarba Kragujevac. Echipa universitara formata din Marta Fodor, Alina Chivu, Bianca Voica si Dora Ardelean a avut un parcurs deosebit pana in finala competitiei, faza in care a cedat in fata Universitatii din Ljubljana, cu 9-14.
 
Baschetul 3x3 din Romania a mai realizat o performanta europeana deosebita in finalul saptamanii recent incheiate, echipa Universitatii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, formata din Marta Fodor, Alina Chivu, Bianca Voica si Dora Ardelean, reusind sa-si adjudece medaliile de argint in cadrul Campionatului European Universitar de baschet 3x3, intreceri derulate in localitatea sarba Kragujevac. Reprezentantele baschetului feminin romanesc au avut un parcurs de exceptie pana in ultimul act al competitiei continentale din Serbia, trecand cu brio de sferturile de finala, faza in care au trecut de gruparea gazdelor, Universitatea Kragujevac, dar si de semifinale, unde au dispus de Universitatea Federala Siberiana din Rusia, cu scorul de 14-10. In marea finala a competitiei europene, baschetbalistele pregatite de antrenorul Sorin Simion au incercat sa treaca si de adversarele de la Universitatea din Ljubljana, dar slovenele s-au dovedit a fi mult prea puternice si s-au impus pe final cu scorul de 14-9.
In intrecerea masculina, reprezetanta tarii noastre, Universitatea din Pitesti, a ratat calificarea in fazele eliminatorii si s-a clasat pe locul 9.
Reamintim ca reprezentantele baschetului 3x3 din Romania au obtinut calificarea pentru competitia universitara europeana din Kragujevac dupa ce s-au impus in Campionatul National Universitar de Baschet 3x3 organizat de Federatia Sportului Scolar si Universitar, in parteneriat cu Federatia Romana de Baschet, Sport Arena si Raiffesien Bank.
 

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Anunturi importante

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.