Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Luni, 10 august 2015

Romania trece de Slovacia dar va juca pentru locurile 17-24 la Europenele U16 de la Sofia

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa de cadeti a Romaniei a castigat ultimul joc din cadrul Grupei A a Campionatului European U16, Divizia B, intreceri care se deruleaza in aceste zile la Sofia, tinerii tricolori pregatiti de antrenorii Eugen Ilie, Alexandru Olteanu si Radu Rugiubei impunandu-se in fata Slovaciei, cu scorul de 64-60 (18-20, 15-14, 14-11, 17-15). In pofida acestei victorii, nationala Romaniei a ocupat locul 5 in Grupa A, platind un tribut greu pentru evolutiile oscilante din celelalte jocuri, si va evolua juca in continuare in seria valorica 17-24, urmand sa intalneasca selectionata similara a Norvegiei, miercuri, de la ora 20:30, si a Irlandei, joi, de la aceeasi ora.
 
Ultima runda din Grupa A a Campionatului European U16, Divizia B, a adus in fata nationalei de cadeti a Romaniei puternica selectionata a Slovaciei, care deja avea in buzunar calificarea in seria valorica 1-8, disputa fiind gazduita de Traditza Hall din Sofia. Dupa evolutii oscilante in primele meciuri, care au scos echipa pregatita de antrenorii Eugen Ilie, Alexandru Olteanu si Radu Rugiubei din cursa pentru calificarea in faza locurilor fruntase, tinerii baschetbalisti romani si-au propus sa obtina macar o victorie de palmares, constienti de faptul ca rezultatul nu mai putea influenta clasamentul final. In aceste conditii, dornici sa mai dreaga busuioocul, tricolorii nostri au reusit sa ridice mari problem adversarilor si dupa doua sferturi extrem de echilibrate au intrat la vestiare cu un minus de doar un punct, scor 33-34. La reluare, Slovacia are o zvacnire de orgoliu si forteaza desprinderea printr-un run de sapte lungimi, scor 33-41 in min. 25, dar Romania se trezeste din corzi si revine spectaculos, preluand definitiv initiativa in finalul celui de-al treilea sfert, cand Zaharia a facut ca tabela sa arate 47-45. In ultimele zece minute se joaca aproape fara garda ridicata, Zaharia si Arion reusesc sa mareasca diferenta pana la 55-47 in min. 33, Slovacia isi aduce aminte ca va lupta in continuare pentru promovarea in elita continentala si restabileste destul de repede egalitatea, 57-57 in min. 37, dar finalul apartine din nou echipei noastre, cu Zaharia si Arion de neoprit. In cele din urma, dupa un meci echilibrat si cu multe schimbari de situatie, fluierul final al arbitrilor consemneaza scorul de 64-60 in favoarea Romaniei, o victorie care nu modifica deloc clasamentul final al grupei, Slovacia ocupand pozitia a doua si calificandu-se in seria valorica 1-8, iar nationala noastra ocupand locul 5, care o trimite in batalia pentru locurile 17-24. Conform datelor statistice, punctele Romaniei au fost marcate de ZAHARIA (14 p, 2x3, 1 rec, 2 int, 1 cap), ARION (14 p, 1x3, 7 rec, 4 pase, 2 int), BIRLOVEANU (11 p, 13 rec, 3 pase, 1 int, 2 cap), SOLYOM (7 p, 4 rec), PETRESCU (5 p, 1x3, 3 rec, 1 pasa, 1 int), NASTURESCU (5 p, 1x3, 4 rec, 1 pasa), COCONEA (4 p, 3 rec, 2 pase, 1 int), CIRSTOVEANU (2 p, 1 pasa, 1 int), FOMETESCU (2 p, 5 rec, 2 pase, 3 int). A mai evoluat  BAGAIREA (1 rec).
In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul final al Grupei A:
1. Polonia – 10 puncte (5 victorii)
2. Slovacia – 8 puncte (3 victorii, 2 infrangeri)
3. Danemarca – 8 puncte (3 victorii, 2 infrangeri)
4. Bulgaria – 7 puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
5. Romania – 7 puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
6. Scotia – 5 puncte (5 infrangeri)
 
Conform sistemului competitional anuntat de FIBA, primele doua clasate vor continua lupta pentru trofeul continental si promovarea in elita europeana in seria valorica 1-8, iar ultimele clasate vor juca mai departe in grupele pentru locurile 17-24. Astfel, Romania va intalni, miercuri, de la ora 20:30, selectionata Norvegiei, iar joi, de la aceeasi ora, selectionata Irlandei.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Stiri

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.