Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Joi, 13 august 2015

Romania s-a impus in disputa cu Danemarca din debutul Europenelor U16 de la Ohrid

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa feminina de cadete a Romaniei a debutat cu dreptul la Campionatul European U16, Divizia B, competitive care se disputa in localitatea Ohrid din Macedonia, dupa ce tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorii Catalin Tanase, Larisa Toma si Eduard Ferencz au reusit, astazi, sa treaca in partida inaugurala din Grupa A de selectionata similara a Danemarcei, cu scorul de 53-48 (15-7, 17-13, 15-15, 6-13). Maine tricolorele beneficiaza de o zi de odihna iar sambata, de la ora 18:45, vor primi replica reprezentativei Albaniei.
 
Sala Sporturilor din Ohrid a gazduit astazi primele meciuri din cadrul grupelor Campionatului European U16, Divizia B, competitie care a adunat la start 20 de echipe nationale de pe intreg continentul. Distribuita in Grupa A, reprezentativa de cadete a Romaniei a dat ochii in runda inaugurala cu selectionata similara a Danemarcei, una dintre pretendentele la calificarea in prima serie valorica. Puternic motivate de staff-ul tehnic si dornice sa intre cu dreptul in marea intrecere europeana, tinerele noastre tricolore au spart gheata de la primele actiuni si au preluat rapid initiativa pe teren, controland jocul atat in atac, cat si in aparare. De altfel, bazandu-se pe o aparare deosebita si dominand lupta de sub panouri, Romania s-a desprins repede pe tabela si a incheiat primul sfert cu un avantaj important, 15-7, diferenta marindu-se constant si in urmatoarele zece minute, gratie jocului prestat de Ghita, Parau si Dumitrescu sub panouri, sprijinite foarte bine de “afara” de Tanase, Salatioan, Ferariu sau Al Ash Hab. Astfel, la pauza, Romania a intrat la vestiare cu un scor faavorabil, 32-20, si parea ca dilema invingatoarei era ca si rezolvata. Numai ca, la reluare, danezele au inceput sa ne puna din ce in ce mai multe probleme si speculand cateva ratari si greseli din tabara noastra au revenit amenintator pe tabela pana la 38-33 in min. 26. Simtind suflarea adversarelor in ceafa, baschetbalistele noastre forteaza nota si refac din nou diferenta pe finalul celui de-al treilea sfert, anihiland in ultimele actiuni efortul depus de nordice si readucand in acest fel linistea pe banca Romaniei, care intra in ultima parte a jocului de la scorul de 47-35. Constiente de faptul ca miza jocului este foarte importanta in economia calificarii, danezele declanseaza o noua cursa nebuna de urmarire si reusesc pentru moment sa echilibreze situatia, reducand avansul tricolor la un singur punct, scor 49-48 in min. 36. Antrenorul principal Catalin Tanase face cateva modificari, jocul se incalceste si se transforma mai mult intr-o partida de sah, in care tricolore noastre sunt ceva mai inspirate si astfel Romania pune din nou stapanire pe joc in ultimele secvente, punctand decisiv prin Ghita si Salatioan. In acest fel, fluierul final al arbitrilor consemneaza victoria reprezentativei tricolore, cu scorul de 53-48, rezultat care declanseaza o bucurie imensa in randul delegatiei noastre, mai ales ca va conta enorm in ecuatia calificarii in seria valorica 1-8. Conform datelor oficiale statistice, punctele echipei Romaniei au fost marcate de GHITA (12 p, 8 rec), AL ASH HAB (9 p, 1x3, 4 rec, 1 int), SALATIOAN (8 p, 1 rec, 3 pase, 1 int), TANASE (8 p, 1 rec, 1 pasa, 2 int), DUMITRESCU (6 p, 4 rec, 1 pasa, 1 int), PARAU (4 p, 12 rec, 1 pasa, 2 cap), FERARIU (4 p, 1x3, 6 rec, 1 pasa, 3 int) si SPIER (2 p, 1 int). Au mai evoluat POPESCU (2 rec, 2 int) si BREZOI (2 rec, 3 pase, 1 int). De la nordice s-a remarcat LASSEN (10 p, 5 rec, 1 int, 1 cap).
Maine, nationala Romaniei va beneficia de o zi de odihna in vreme ce restul adversarelor din Grupa A vor bifa meciurile din runda a doua, iar sambata, cu incepere de la ora 18:45, tricolorele noastre vor primi replica reprezentativei Albaniei.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Anunturi importante

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.