Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 14 august 2015

Romania castiga si cu Irlanda si va juca pentru locurile 17-20 la Europenele U16 de la Sofia

Autor: Federatia Romana de Baschet

Nationala de cadeti a Romaniei a castigat si ultimul meci disputat in Grupa I din seria valorica 17-24 a Campionatului European U16, Divizia B, competitie care se desfasoara in aceste zile la Sofia, tinerii baschetbalisti pregatiti de Eugen Ilie, Alexandru Olteanu si Radu Rugiubei reusind sa depaseasca net, joi seara, selectionata similara a Irlandei, cu scorul de 79-54 (16-8, 17-6, 24-23, 22-17). In urma acestui rezultat, reprezentativa noastra tricolora va juca, sambata, de la ora 18:15, impotriva Luxemburg iar duminica va incheia competitia cu un ultim meci de clasament.
 
Universiada Hall din Sofia a gazduit, joi seara, ultimul meci din Grupa I a Capionatului European U16, Divizia B, nationala de cadeti a Romaniei primind replica selectionatei similare a Irlandei. Desi nu a beneficiat din cauza accidentarilor de trei jucatori importanti, Tohatan, Diculescu si Petrescu nefiind folositi de antrenorul principal Eugen Ilie, nationala noastra a reusit sa controleze jocul in totalitate si sa-si domine clar adversarul, fapt oglindit si in diferenta inregistrata la final, 79-54. De altfel, a jost un meci in care baschetbalistii romani au rupt echilibrul dupa primele sapte minute si au preluat definitiv intiativa, distantandu-se in finalul primului sfert la 16-8. Avantajul tricolor s-a marit constant in sfertul al doilea, astfel ca la pauza cele doua echipe au intrat la vestiare la scorul de 33-14 in favoarea Romaniei. La reluare, bazandu-se si pe un apetit ofensiv deosebit al echipei noastre, Cirstoveanu modifica din nou tabela in min. 23 si inregistreaza cea mai mare diferenta de pana atunci, scor 41-16. Din acel moment, replica irlandeza incepe sa fie mult mai viguroasa si aduce un oarecare echilibru pe teren, iar finalul celui de-al treilea sfert consemneaza scorul de 57-37 pentru nationala tricolora. Ultimele zece minute sunt din nou la discretia baschetbalistilor romani, care maresc de doua ori avansul pana la 27 de puncte (67-40 in min. 32 si 74-47 in min. 35) si incheie astfel en-fanfare ultima disputa din Grupa I, fluierul final inghetand tabela la scorul de 79-54. O victorie care plaseaza Romania pe primul loc in Grupa I si trimite nationala noastra in lupta pentru locurile 17-20, tricolorii urmand sa evolueze, sambata, de la ora 18:15, impotriva Luxemburg iar duminica, in functie de rezultatul de maine, sa dispute un ultim meci de clasament impotriva uneia dintre echipele Islandei sau Irlandei. Conform datelor statistice oficiale, punctele victoriei cu Irlanda au fost marcate de SOLYOM (18 p, 1x3, 3 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap), FOMETESCU (13 p, 3x3, 9 rec, 2 pase, 3 int, 1 cap), COCONEA (11 p, 3 rec, 1 int), BIRLOVEANU (10 p, 4 rec, 3 pase), CIRSTOVEANU (9 p, 2 rec, 7 pase, 7 int), ZAHARIA (6 p, 1x3, 2 rec, 3 pase), BAGAIREA (5 p, 2 rec, 2 cap), NASTURESCU (5 p, 1x3, 9 rec) si ARION (2 p, 5 rec, 6 pase, 1 int, 1 cap). De la irlandezi s-a remarcat DRUMMOND (11 p, 4 rec, 3 pase, 2 int).

Astfel, in urma rezultatelor de pana in present, iata cum arata tabloul disputelor semifinale din Campionatul European U16, Divizia B, de la Sofia:
 
Polonia – Suedia si Estonia – Slovacia (locurile 1-4)
Slovenia – Georgia si Belgia – Olanda (locurile 5-8)
Portugalia – Bulgaria si Danemarca – Ucraina (locurile 9-12)
Austria – Elvetia si Ungaria – Cehia (locurile 13-16)
Romania – Luxemburg si Islanda – Irlanda (locurile 17-20)
Norvegia – Belarus si Macedonia – Scotia (locurile 21-24)   
 

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Anunturi importante

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.