Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Duminica, 29 noiembrie 2015

Uriasii Moldovei isi testeaza aptitudinile baschetbalistice la Botosani

Autor: Federatia Romana de Baschet

Zeci de copii selectionati din Bacau, Pascani, Barlad, Vaslui, Roman (n.n. – selectionata comuna cu Gheraiesti), Suceava, Botosani, Piatra Neamt, Dorohoi si Falticeni s-au intrecut, astazi, in Sala Polivalenta “Elisabeta Lipa” din Botosani, in concursurile specifice de aptitudini baschetbalistice din prima zi a turneului “Uriasii Moldovei”, organizat de Federatia Romana de Baschet ca parte din faza finala a Proiectului “Moldova la doi pasi de cos”, finantat de Ministerul Tineretului si Sportului in cadrul “Programului Pierre de Coubertin”.
Dupa aproape doua luni de initiere in baschet sub directa indrumare a profesorilor de eductie fizica din localitatile mentionate, cei mai valorosi 120 de copii inscrisi in Proiectul “Moldova la doi pasi de cos” au venit in acest final de saptamana sa-si etaleze cunostintele dobandite in cele opt saptamani de pregatire, dar mai ales sa se bucure din plin de frumusetea sportului cu mingea la cos. De altfel, in pofida locurilor ocupate in clasamentele realizate in finalul celor sase probe tehnice, pe fetele copiilor se putea observa cu usurinta satisfactia atunci cand reuseau un procedeu tehnic sau marcau un cos si incheiau en-fanfare concursul, fiind aplaudati de colegi, profesori, parinti si chiar de adversari. Iar aceste imagini erau o dovada evidenta a faptului ca scopul Proiectului “Moldova la doi pasi de cos” a fost atins si ca baschetul va prinde usor-usor din nou radacini in aceasta regiune istorica. A fost, cum plastic se exprima unul dintre profesorii participanti, “ca un fel de prima recolta la ceea ce am inceput sa sadim din finalul lunii septembrie, dar rodul bogat abia de acum incolo urmeaza sa apara!” Mai ales ca acesti copii din clasele primare nu stiau mai nimic despre jocul de baschet in urma cu trei luni iar acum nu se despart de mingea portocalie, pe care, din cand in cand, incearca fascinati sa o roteasca pe degete sau sa o bata tacticosi printre picioare!
Si pentru ca tot am mentionat de concursurile si clasamentele de sambata, in functie de care au fost stabilite si jocurile de baschet ce se vor desfasura duminica, sa nominalizam medaliatele si sa felicitam pe aceasta cale toti concurentii, urandu-le si un “Bun venit!” in marea familie a baschetului romanesc:
 
Proba de slalom
1. Piatra Neamt
2. Pascani
3. Dorohoi
 
Proba de zig-zag
1. Dorohoi
2. Piatra Neamt
3. Roman & Gheraiesti
 
Proba de aruncari din saritura
1. Botosani
2. Dorohoi
3. Roman & Gheraiesti
 
Proba de aruncari pe doi pasi
1. Dorohoi
2. Vaslui
3. Piatra Neamt
 
Proba de traseu tehnic
1. Dorohoi
2. Bacau
3. Piatra Neamt
 
Proba de pase
1. Piatra Neamt
2. Roman & Gheraiesti
3. Dorohoi
 
Duminica, inca de la primele ore ale diminetii, copii selectionati din cele zece orase se vor confrunta in mai multe meciuri de babybaschet, cu reguli adaptate, iar inaintea finalelor va avea loc si deja traditionalul concurs al acestei categorii de varsta, “Cosul de Aur”. Dar iata si programul meciurilor din faza preliminara, stabilit in functie de locul ocupat in clasamentul general al probelor specifice:
Vaslui (5) – Roman (6)
Pascani (4) – Suceava (7)
Bacau (3) – Botosani (8)
Piatra Neamt (2) – Barlad (9)
Dorohoi (1) – Falticeni (10)

Un amplu album foto pe pagina oficiala de facebook a FRB:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.708030799328015.1073741938.157898037674630&type=3

Din categoriile: Stirea zilei, Anunturi importante, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI

Vezi toate stirile
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.