Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Miercuri, 17 februarie 2016

Energia Tg. Jiu continua sa straluceasca in FIBA Europe Cup!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Singura reprezentanta a baschetului masculin romanesc ramasa pe scena continentala, Energia Tg. Jiu, continua frumoasa aventura din actualul sezon al FIBA Europe Cup, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Hristu Sapera reusind, in aceasta seara, sa obtina o victorie importanta in fata gruparii ucrainiene Khimik Yuznhi, cu scorul de 77-71 (17-19, 12-18, 28-18, 20-16), in primul joc din optimile de finala ale intrecerii care se deruleaza sub egida forului european. Urmatorul joc este programat in Ucraina, in data de 24 februarie.
 
Desi in intrecerile interne nu se bucura de parcursuri tocmai fericite, ratand calificarea in FINAL 4 Cupa Romaniei si ajungand in grupa 7-12 in LNBM, Energia Tg. Jiu, detinatoarea medaliilor de bronz ale ultimei editii Eurochallenge, reuseste sa straluceasca in continuare in actualul sezon din cupele europene. Astfel, dupa ce au acces in premiera in play-off-ul FIBA Europe Cup, baschetbalistii pregatiti de Hristu Sapera si-au trecut in cont un nou succes in aceasta seara, reusind sa depaseasca puternica grupare ucriniana Khimik Yuznhi, cu scorul de 77-71, in primul meci din optimile de finala, faza eliminatorie care se desfasoara dupa sistemul cel mai bun din trei partide. A fost un meci nebun, in care cei aproape 1.000 de spectatori din tribunele Salii Sporturilor din Pitesti nu au avut ce regreta si s-au bucurat alaturi de gorjeni intr-un final dramatic. Cu un palmares european bogat, fiind o prezenta constanta in competitiile FIBA Europe, oaspetii au inceput foarte bine jocul de la Pitesti si s-au instalat la carma jocului dupa primul sfert, terminand primele zece minute cu un mic avantaj, scor 17-19. Nici sfertul al doilea nu a adus prea multe schimbari in linia jocului, astfel ca dupa primele 20 de minute de joc efectiv, echipele au intrat la vestiare la scorul de 29-37. La reluare, decisi sa nu cedeze teren, gazdele declanseaza un tavalug impresionant si reusesc nu numai sa refaca diferenta ci chiar sa preia conducerea in finalul celui de-al treilea sfert (n.n. – de la 29-39 in min. 21, Energia a reusit sa ajunga la 57-55 in min. 30)! Cu Diggs, Eziukwu, Horne si Troupe in forma deosebita, sprijiniti foarte bine de Santa, Energia preia fraiele partidei in ultimul sfert si se distanteaza pe tabela pana la 77-67 in min. 39. Ultimele 60 de secunde nu aduc nici o modificare majora, astfel ca fluierul final al arbitrilor consemneaza o victorie senzationala a reprezentantei noastre, cu 77-71, succes care-i deschide drumul spre sferturile de finala. Urmatorul joc va avea loc in Ucraina, in 24 februarie iar meciul decisiv, in cazul in care va fi nevoie, se va disputa la Pitesti, in 2 martie.
Conform datelor statistice, punctele victoriei gorjene au fost marcate de DIGGS (20 p, 4x3, 3 rec, 4 pase, 2 int), EZIUKWU (19 p, 12 rec, 2 pase, 4 cap), HORNE (12 p, 2x3, 4 rec, 3 pase, 4 int), TROUPE (10 p, 2x3, 1 rec, 3 pase), SANTA (8 p, 9 rec), GUTOAIA (4 p, 7 rec, 2 pase, 3 int), MIHUTI (4 p, 1 rec). Au mai jucat ANDREI (3 pase, 1 int) si AKTAS. De la oaspeti s-a remarcat KONIEV (14 p, 2x3, 9 rec, 5 pase, 2 int, 1 cap).   

Din categoriile: Stirea zilei, Liga Nationala de Baschet masculin, Anunturi importante

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.