Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Luni, 22 februarie 2016

Record european de asistenta la Cluj-Napoca!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Meciul dintre reprezentativele feminine ale Romaniei si Turciei, disputat, sambata seara, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, in cadrul etapei a III-a din Grupa H, a atras in tribunele celei mai mari arene sportive din tara noastra un numar impresionant de spectatori (6817) un record absolut pentru baschetul romanesc, dar si pentru primele trei etape din preliminariile Eurobasket Women 2017. Astfel, daca la meciurile disputate in noiembrie 2015 in cele noua grupe de calificare la Campionatul European din Cehia recordul de spectatori din Sala Polivalenta din Cluj-Napoca (5000) era depasit de asistentele inregistrate la meciurile de la Belgrad si Ankara, de aceasta data, numarul spectatorilor inregistrati la turnichetii de la intrarea in arena clujeana a clasat Romania pe prima pozitie! De altfel, intr-un clasament al recordurilor de asistenta inregistrate in primele trei etape din cele noua grupe ale preliminariilor Eurobasket Women 2017 tara noastra se situeaza pe primul loc, urmata indeaproape de Serbia si Turcia:
 
1. Romania – Turcia (Grupa H, Cluj-Napoca, 6817 spectatori)
2. Serbia – Germnia (Grupa D, Belgrad, 6500 spectatori)
3. Turcia – Israel (Grupa H, Ankara, 5945 spectatori)
4. Romania – Bosnia&Hertegovina (Cluj-Napoca, Grupa H, 5000 spectatori)
5. Rusia – Bulgaria (Grupa F, Ekaterinburg, 4000 spectatori)
6. Ucraina – Serbia (Grupa D, Kiev, 4000 spectatori)
7. Franta – Estonia (Grupa B, Brouges, 3800 spectatori)
8. Belarus – Belgia (Grupa E, Minsk, 3200 spectatori)
 
Mai jos va prezentam recordurile de asistenta pe fiecare grupa:
Grupa A
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa A a fost stabilit la meciul Lituania – Slovenia, disputat la Kedainiai, 2000 de spectatori.
 
Grupa B
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa B a fost stabilit la meciul Franta – Estonia, disputat la Brouges, 3800 de spectatori.
 
Grupa C
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa C a fost stabilit la meciul Italia – Muntenegru, disputat la Schio, 2500 de spectatori.
 
Grupa D
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa D a fost stabilit la meciul Serbia – Germania, desfasurat la Belgrad, 6500 de spectatori.
 
Grupa E
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa E a fost stabilit la meciul Ungaria – Slovacia, desfasurat la Pecs, 2200 de spectatori.
 
Grupa F
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa F a fost stabilit la meciul Rusia – Bulgaria, disputat la Ekaterinburg, 4000 de spectatori.
 
Grupa G
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa G a fost stabilit la meciul Belarus – Belgia, disputat la Minsk, 3200 de spectatori.
 
Grupa H
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa H a fost stabilit la meciul Romania – Turcia, desfasurat la Cluj-Napoca, 6817 spectatori.
 
Grupa I
Din primele trei etape, recordul de asistenta pentru Grupa I a fost stabilit la meciul Suedia – Spania, desfasurat la Sodertalje, 2078 de spectatori.

FOTO - copyright www.frbaschet.ro (credit Sandor Manases)

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Anunturi importante

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.