Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Duminica, 5 iunie 2016

Tricolorii s-au clasat pe locul 19 la Mondialele U18 de baschet 3x3

Autor: Federatia Romana de Baschet

Nationala de juniori a Romaniei, formata din Diculescu, Darwiche, Birloveanu si Tamasdan si coordonata de antrenorul Razvan Cenean, s-a clasat pe locul 19 la Campionatul Mondial U18 de baschet 3x3, intreceri gazduite pana la finele saptamanii trecute de complexul sportiv special amenajat in fata Operei din Astana. Tinerii tricolori au inregistrat patru infrangeri in Grupa C, fiind invinsi de Indonesia, Kazahstan, Italia si Qatar, ultima cucerind aurul mondial dupa o finala cu Brazilia pe care a dominat-o cu autoritate.
 
Distribuita intr-o grupa extrem de puternica, in care s-au regasit si selectionatele similare ale Italiei, Kazahstan, Qatar si Indonesia, reprezentativa de baschet 3x3 a Romaniei s-a prezentat la startul Campionatului Mondial U18 de la Astana cu dorinta de a accede in fazele eliminatorii (n.n. – conform FIBA, primele doua clasate din fiecare grupa se calificau in sferturi), desi obiectivul era dificil de indeplinit, tinand cont de experienta adversarilor. Dupa doua zile de foc, in care tinerii tricolori n-au reusit sa se autodepaseasca si nici sa se adapteze foarte bine regulilor de baschet 3x3, Romania a inregistrat patru infrangeri consecutive, Darwiche, Diculescu, Birloveanu si Tamasdan fiind depasiti, pe rand, de nationalele Indonesiei, scor 15-20, Kazahstanului, scor 12-17, Italiei, scor 7-21, si Qatar, scor 13-16. Urmare a acestor rezultate, Romania s-a clasat pe locul 5 in Grupa C, ratand astfel accesul pe panoul fazelor eliminatorii, in vreme ce Qatar si Italia au urcat in sferturile de finala. Duminica, intr-o atmosfera deosebita, Qatar a obtinut aurul mondial dupa o finala cu Brazilia pe care a dominat-o autoritar, scor 20-12, in vreme ce Italia a intrat in posesia bronzului, depasind in finaala mica nationala Noii Zeelande, cu 21-14.
Reamintim ca la editia precedenta, gazduita de Debrecen, nationala de juniori a Romaniei, coordonata tot de antrenorul Razvan Cenean si avandu-i in formatie pe Niculescu, Kuti, Casale si Iliescu, s-a clasat pe locul 7, fiind eliminata in sferturile de finala de Spania, scor 17-18.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Anunturi importante

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.