Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Miercuri, 10 august 2016

Romania trece si de Macedonia si accede in sferturile de finala ale Europenelor U16

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa feminina de cadete a Romaniei s-a calificat in aceasta seara in sferturile de finala ale FIBA U16 Women European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, dupa ce baschetbalistele pregatite de antrenorii Catalin Tanase si Larisa Toma au depasit clar selectionata Macedoniei, cu scorul de 89-34 (19-5, 22-9, 28-11, 20-9), in ultimul joc din Grupa D. Joi, toate echipele participante la intrecerea continentala de la Oradea vor beneficia de o zi de pauza, dupa care, incepand de vineri, vor intra in focurile meciurilor eliminatorii, Romania urmand sa intalneasca Finlanda, de la ora 18:00, in Arena Antonio Alexe din Oradea.
 
Ultima runda din faza grupelor preliminare ale FIBA U16 Women European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, a scos in fata nationalei noastre tricolore selectionata similara a Macedoniei. Dornice sa inregistreze o noua victorie pe scena continentala si sa obtina, astfel, calificarea in sferturile de finala, tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorii Catalin Tanase si Larisa Toma au intrat foarte decise in confruntarea cu Macedonia si au preluat repede initiativa pe teren. Bazandu-se pe un cinci de inceput format din Popescu, Ghita, Spier, Dumitrescu si Ferariu, Romania s-a instalat la carma jocului inca de la primele actiuni si a reusit sa se desprinda pe tabela, diferenta marindu-se o data cu trecerea timpului pana la finele primul sfert: 19-5. Depasindu-si adversarele la mai toate capitolele, tinerele noastre tricolore au continuat sa domine disputa si in urmatoarele zece minute, reusind sa intre la vestiare cu un avans consistent, tabela indicand la pauza scorul de 41-14. La reluare, jocul s-a derulat cu acelasi scenariu, Romania mentind ritmul ridicat si marind avantajul pana la ultimul fluier al arbitrilor, astfel ca finalul de meci a consemnat scorul de 89-34, spre satisfactia micutei galerii tricolore prezenta in tribune.
In urma acestei victorii, Romania s-a clasat pe locul secund in clasamentul final al Grupei D si a acces in sferturile de finala, faza in care va da ochi cu liderul Grupei C, puternica selectionata a Finlandei, echipa neinvinsa in grupele preliminare.
Conform datelor statistice FIBA, punctele ultimul succes romanesc au fost parafate de DUMITRESCU (22 p, 4 rec, 5 pase, 1 int, 1 cap), SPIER (15 p, 1x3, 2 rec, 2 pase, 4 int), POPESCU (13 p, 3x3, 3 rec, 5 pase, 5 int), CSURULYA (12 p, 2x3, 1 rec, 2 pase, 1 int), COROIAN (10 p, 2x3, 3 rec, 2 pasa, 4 int), PAUN (4 p, 5 rec, 1 int), GHITA (4 p, 9 rec, 1 pasa, 1 int), FERARIU (4 p, 3 rec, 3 pase, 3 int), ORBAN (2 p, 8 rec, 3 pase, 6 int, 3 cap), VATI (2 p, 2 rec, 3 pase, 1 int) si TOPAN (1 p, 2 rec, 1 pasa, 2 int), in vreme ce PARAU a fost menajata din cauza unor probleme medicale, sperandu-se in recuperarea sa pana la urmatorul joc.
 
Dar iata cum arata si clasamentul final al Grupei D:
1. Polonia – 8 puncte (4 victorii)
2. Romania – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
3. Belgia – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
4. Macedonia – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
5. Norvegia – 4 puncte (4 infrangeri)
 
Mai jos, va prezentam rezultatele inregistrate, astazi, in ultima etapa din faza grupelor:
 
Cipru – Israel 36-70
Grecia – Luxemburg 53-51
Islanda – Ucraina 36-48
Finlanda – Scotia 81-37
Norvegia – Belgia 23-86
Olanda – Austria 78-35
Bosnia&Herzegovina – Bulgaria 61-62
Slovenia – Estonia 60-49
Danemarca – Albania 66-41
Anglia – Irlanda 46-52
 
In urma acestor rezultate, Israel, Olanda, Grecia, Luxemburg, Polonia, Romania, Finlanda si Irlanda, s-au calificat in sferturile de finala ale FIBA U16 Women European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, si continua cursa pentru medalii si pentru cele trei vize care permit accesul in primul esalon european, urmand sa joace vineri, in Arena Antonio Alexe din Oradea dupa urmatorul program:
 
Olanda – Luxemburg (ora 13:30)
Polonia – Irlanda (ora 15:45)
Romania – Finlanda (ora 18:00)
Grecia – Israel (ora 20:15)
 

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Anunturi importante

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.