Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 23 iunie 2017

Doliu in baschetul romanesc

Autor: Federatia Romana de Baschet

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete si profund regret trecerea in nefiinta a celui care a fost MIHAI FLESERIU. In varsta de 79 de ani, cunoscutul antrenor din Sibiu s-a stins din viata, vineri dupa-amiaza, dupa o lunga si grea suferinta.

Nascut pe 24 martie 1938, Mihai Fleseriu a absolvit Institutul de Cultura, Fizica si Sport din Bucuresti, cu specializarea baschet. Atras de sportul cu mingea la cos a decis sa-si dedice intreaga viata baschetului, urmand o cariera deosebita de antrenor din 1966 la Clubul Sportiv Scolar Sibiu. Timp de patru decenii, reputatul antrenor sibian a trait si respirat pentru baschet si a slefuit numeroase tinere talente, fiind cunoscut de-a lungul timpului pentru priceperea si daruirea cu care preda din tainele baschetulului. Si-a dedicat multa vreme pentru pregatirea echipelor de junioare ale Clubului Sportiv Scolar Sibiu si a obtinut mai multe performante notabile la nivel national, promovand si o serie de jucatoare care, ulterior, au stralucit in prima divizie. Apreciat pentru munca sa, in anii '70 a fost cooptat ca antrenor secund in cadrul staff-ului tehnic al nationalei de junioare a Romaniei. Fiind extrem de atras de magia jocului de baschet, Mihai Fleseriu a introdus "microbul" si in familia sa, dornic sa predea bagheta magica fiului sau, Dan Fleseriu, caruia i-a insuflat dragostea fata de baschet inca din copilarie. Si n-a avut regrete, fiul sau urcand rapid pe treptele afirmarii in cariera de antrenor. Dupa aproape 40 de ani petrecuti langa dreptunghiul magic, Mihai Fleseriu s-a retras in 2000 la finalul unei cariere deosebite, in care a mai activat ca antrenor si la echipe divizionare din Medias si Rm. Valcea.

Federatia Romana de Baschet adreseaza pe aceasta cale sincere condoleante antrenorului Dan Fleseriu si familiei indurerate.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 
Trupul neinsufletit va fi depus sambata la Capela Ortodoxa din Cimitirul Municipal Sibiu iar inmormantarea va avea loc marti, 27 iunie 2017, de la ora 12:00.

Din categoriile: Stirea zilei, Antrenori, Colegiul central al antrenorilor

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.