Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Sambata, 15 iulie 2017

Romania a debutat cu dreptul la Europenele U20 de la Oradea

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa masculina de tineret a Romaniei a castigat in aceasta seara primul meci din cadrul FIBA U20 European Championship, Division B, Oradea 2017, tinerii baschetbalisti pregatiti de Tudor Costescu reusind sa dispuna de incomoda nationala a Georgiei, cu scorul de 63-51 (15-11, 14-20, 15-12, 19-8). Astfel, nationala Romaniei a pasit cu dreptul in competitia continentala gazduita de Oradea si face un pas important in economia calificarii in fazele superioare, Georgia fiind una dintre principalele contracandidate din Grupa C.
 
Prima zi a FIBA U20 European Championship 2017, Division B, presented by Banca Transilvania, intrecere gazduita de Antonio Alexe Arena si Sala de Sport a Colegiului Economic “Partenie Cosma” din Oradea, in perioada 14-23 iulie, s-a dovedit a fi de bun augur pentru nationala de tineret a Romaniei. Dupa un meci foarte echilibrat, cu alternari de scor si multe actiuni spectaculoase, in care au dat piept cu incomoda reprezentativa a Georgiei, una dintre principalele contracandidate la calificarea in faza superioara, tinerii baschetbalisti romani pregatiti de Tudor Costescu, Ionut Bascoveanu si Alexandru Ziguli, au reusit sa se impuna cu scorul de 63-51. O victorie extrem de importanta, obtinuta dupa un joc in care capitanul Kuti Nandor a fost foarte bine sustinut in momente importante de Bobe Nicolescu si Emi Cate, dar si de ceilalti colegi, astfel ca efortul colectiv ne-a adus primele doua puncte din clasamentul Grupei C.
Conform statisticii oficiale FIBA, punctele nationalei Romaniei au fost marcate de KUTI (20 p, 1x3, 8 rec, 4 pase, 1 int, 1 cap), CATE (12 p, 18 rec, 1 pasa, 1 int, 2 cap), NICOLESCU (11 p, 3x3, 6 rec, 1 pasa, 1 int), VIRNA (7 p, 1x3, 1 rec, 2 int), IONESCU (7 p, 1x3), DIACONESCU (2 p, 2 rec, 1 pasa), POPA (2 p, 1 rec) si GHEORGHE (2 p, 6 rec, 2 pase, 3 int). Au mai evoluat BERCEANU (1 rec, 1 pasa) si DARWICHE (2 rec, 3 pase, 1 cap). De la georgieni s-a remarcat BITADZE (15 p, 2x3, 4 rec, 1 int).
Sambata, tricolorii beneficiaza de o zi de pauza iar duminica revin pe parchetul Arenei Antonio Alexe pentru confruntarea cu Malta, reprezentativa care a fost invinsa in runda inaugurala de Albania, scor 92-61.
Iata programul meciurilor pe care Romania le mai sustine in Grupa C:

Malta – Romania (16 iulie, ora 18:30)
Macedonia – Romania (18 iulie, ora 18:30)
Romania – Albania (19 iulie, ora 18:30)
 
Reamintim tuturor fanilor ca meciurile din Antonio Alexe Arena sunt transmise live-streaming pe - https://youtu.be/ijdJ71xDoeY
 
Totodata, cei care doresc si alte informatii si rezultate, pot accesa site-ul oficial al competitiei - www.fiba.com/europe/u20b/2017
 

Din categoriile: Stirea zilei, Anunturi importante, Loturi nationale masculin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.