Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 21 iulie 2017

Vulturii au trecut de primul test cu Tunisia

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa masculina a Romaniei a castigat, in aceasta seara, primul test sustinut impotriva selectionatei similare a Tunisiei, cu scorul de 67-56 (15-19, 18-13, 23-10, 11-14), un meci important in cadrul programului de pregatire stabilit de staff-ul condus de antrenorul Marcel Tenter in vederea unor evolutii cat mai bune la FIBA Eurobasket 2017. Urmatoarea partida de verificare impotriva Tunisiei va avea loc, duminica, in Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, cu incepere de la ora 18:00.
 
Aflata intr-o formula oarecum completa, din care mai lipsesc doar componentii nationalei de tineret care se afla la Europenele U20 de la Oradea, reprezentativa masculina a Romaniei a sustinut in aceasta seara primul meci de verificare pe teren propriu din campania pentru marea intrecere continentala din toamna. Sub bagheta antrenorului Marcel Tenter, tricolorii si-au verificat fortele impotriva selectionatei Tunisiei, un adversar care a reusit deseori sa ridice obstacole si sa ne puna in dificultate in timpul jocului gazduit vineri de Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca.
De altfel, inca din primele minute ale meciului amical, componentii selectionatei africane au jucat de la egal la egal cu “Vulturii” si au reusit chiar sa inchida primul sfert in avantaj, scor 19-15. Nationala noastra a marit ritmul de joc in urmatoarele minute si a preluat conducerea pana la pauza, scor 33-32, gratie unor actiuni deosebite marca Moldoveanu, Mandache, Gutoaia si Watson, dar si a unei defensive care a diminuat bresele. La reluare, Romania a fortat mai mult in atac si a inchis culoarele de patrundere mult mai bine, reusind astfel sa se desprinda pana la 56-42 in finalul celui de-al treilea sfert, multe dintre reusite producand satisfactie pe chipurile celor din staff-ul tehnic coordonat de antrenorul Marcel Tenter. Ultima parte a jocului a fost una in care echipele au experimentat diverse alte formule si scheme tactice, astfel ca fluierul final a consemnat victoria nationalei noastre, cu scorul de 67-56 (15-19, 18-13, 23-10, 11-14).
Conform statisticii oficiale, punctele Romaniei au fost marcate de – MOLDOVEANU (14 p, 3x3, 4 rec, 4 pase, 2 int), MANDACHE (12 p, 2x3, 3 rec, 4 pase, 5 int), GUTOAIA (10 p, 1x3, 1 rec, 1 pasa), TOROK (8 p, 2x3, 2 rec, 1 int), WATSON (7 p, 1x3, 1 rec, 4 pase, 1 int), BACIU (7 p, 7 rec, 3 int, 1 cap), OLAH (4 p, 5 rec, 1 int, 1 cap), TIBIRNA (2 p, 1 rec), PALICIUC (2 p, 2 rec) si PETRISOR (1 p, 1 pasa, 2 int). De la adversari s-a remarcat CHANNOUFI (12 p, 2x3, 1 pase, 1 int, 1 cap).
Urmatorul meci de verificare impotriva Tunisiei este programat sa se desfasoare, duminica, in Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, cu incepere de la ora 18:00.


FOTO - Antrenorul Marcel Tenter este in cautarea formulelor optime de joc (credit Alina Cojocaru - copyright www.frbaschet.ro)

Din categoriile: Stirea zilei, Anunturi importante, Loturi nationale masculin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.