Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 28 iulie 2017

Tricolorii au cedat in fata Poloniei in meciul inaugural al Europenelor U18 de la Tallin

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa de juniori a Romaniei a pasit cu stangul in cadrul FIBA U18 European Championship 2017, Division B, intreceri gazduite de Tallin, in perioada 28 iulie – 06 august, dupa ce tinerii baschetbalisti pregatiti de antrenorii Milan Sokic, Dan Ioan si Tiberiu Minca au cedat in fata Poloniei, cu scorul de 58-77 (14-19, 12-20, 15-21, 17-17). Sambata, in cea de-a doua runda din Grupa C, Romania va intalni Austria, cu incepere de la ora 16:00.
 
Runda inaugurala a FIBA U18 European Championship 2017, Division B, intreceri care se desfasoara in trei sali din Tallin, in perioada 28 iulie – 06 august, nu s-a dovedit a fi de bun augur pentru nationala de juniori a Romaniei, tricolorii fiind invinsi de puternica selectionata a Poloniei. Dominati de emotii, juniorii nostri au avut un start greoi dar au reusit repede sa revina in joc si sa echilibreze situatia, mentinand ritmul cu adversarii minute bune de joc, insa polonezii s-au distantat usor pe tabela spre finalul primului sfert, scor 14-19. Urmatoarele zece minute s-au derulat oarecum asemanator, ratarile si erorile individuale de tehnica zadarnicind deseori efortul depus de “Vulturi” in defensiva, astfel ca la pauza Polonia conducea cu un avans consistent, scor 39-26. La reluare, nationala noastra a cautat sa schimbe vitezele si sa revina in joc, dar a resimtit procentajele deficitare la aruncarile din actiune, fapt speculat de adversari care au marit din nou avansul, scorul dupa primele trei sferturi ajungand 60-41 pentru Polonia. Ultima parte a jocului a fost una mult mai echilibrata, nationala noastra jucand cu mai multa incredere, insa finalul a consemnat victoria adversarilor, cu scorul de 77-58.
Iata si marcatorii echipei noastre, conform datelor statistice oficiale – NASTURESCU (17 p, 5 rec, 2 pase, 2 int), GEORGIADIS (11 p, 8 rec, 1 pasa), FOMETESCU (11 p, 3x3, 4 rec, 4 pase), DICULESCU (7 p, 1x3, 5 rec, 2 pase, 4 int), CHITU (4 p, 2 rec, 1 pasa, 1 int), SOLYOM (2 p, 3 rec, 1 pasa), PETRESCU (2 p), TOHATAN (2 p, 1 rec, 1 pasa, 2 int), CIRSTOVEANU (2 p, 1 pasa, 1 int). Au mai evoluat CIUCA, MURESAN si COCONEA (2 rec).
Sambata, nationala de juniori a Romaniei va sustine cel de-al doilea meci din cadrul Grupei C, urmand sa intalneasca reprezentativa Austriei, cu incepere de la ora 16:00. Dar iata programul meciurilor pe care tricolorii le mai au de jucat in faza grupelor:
29 iulie - Austria - Romania (ora 16:00, TTU Sport Centre)
30 iulie - Azerbaijan - Romania (ora 13:45, Kalevi Spordihall)
1 august - Romania - Israel (ora 20:30, Kalevi Spordihall)
2 august - Portugalia - Romania (ora 18:15, Audentes Sports Arena)
Reamintim ca la startul intrecerilor europene de la Tallin s-au prezentat 24 de echipe nationale, impartite in patru grupe preliminare de cate sase echipe, primele doua clasate din fiecare serie urmand sa continue drumul spre podiumul continental si implicit spre promovarea in primul esalon.
Meciurile sunt transmise live-streaming pe canalul de youtube al FIBA iar detalii despre rezultate, statistici, clasamente si alte informatii se gasesc pe http://www.fiba.com/europe/u18b/2017

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Anunturi importante

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.