Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Marti, 29 august 2017

Romania s-a clasat pe locul 19 la Jocurile Mondiale Universitare 2017

Autor: Federatia Romana de Baschet

Nationala universitara a Romaniei s-a clasat pe locul 19 la Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei, dupa ce baschetbalistii tricolori pregatiti de antrenorii Florin Nini si Razvan Cenean au castigat azi dimineata ultima confruntare pentru clasamentul final, trecand de reprezentativa Japoniei, cu scorul de 87-70 (25-16, 15-14, 18-16, 29-24). In lupta pentru trofeul mondial, Lituania a dispus de SUA, cu scorul de 85-74, si a intrat in posesia medaliilor de aur, iar Letonia a reusit sa urce pe a treia treapta a podiumului dupa ce s-a impus in finala mica in fata Serbiei, cu 70-62.
 
In aceasta seara a fost trasa cortina in turneul de baschet din cadrul celei de-a XXIX-a editii a Jocurilor Mondiale Universitare, puternica nationala a Lituaniei reusind sa intre in posesia laurilor dupa ce a pus la respect nationala SUA, cu 85-74. In reuniunea de dimineata, pentru locurile din clasamentul final, reprezentativa universitara masculina a Romaniei a reusit sa se impuna in fata selectionatei similare a Japoniei, cu scorul de 87-70. Tinerii baschetbalisti pregatiti de antrenorii Florin Nini si Razvan Cenean au controlat partida in totalitate, reusind sa controleze foarte bine jocul dupa ce au debutat furtunos in primul sfert, incheiat cu 25-16. Gratiei unei evolutii bune a trioului Lazar, Dragoste si Brosser, avantajul tricolorilor s-a mentinut pana la pauza, scor 40-30. La reluare, asiaticii au incercat sa revina in joc, dar defensive noastra a continuat sa reziste astfel ca scorul inaintea intrarii in ultimul sfert era de 58-46. Dominarea tricolora a continuat si in ultimele zece minute, Romania gasind solutii de a tine piept presiunii japoneze si de a replica taios in ofensiva, iar fluierul final a consemnat a treia victorie a nationalei noastre in acest turneu mondial. Astfel, in urma rezultatelor inregistrate, Romania s-a clasat pe locul 19, cu un activ de trei victorii si cinci infrangeri: cu Cehia, scor 60-72, cu Estonia, scor 72-74, Emiratele Arabe Unite, scor 103-71, cu SUA, scor 62-120, cu Argentina, scor 53-71, cu Mozambic, scor 89-61, cu Ungaria, scor 50-74, si cu Japonia, scor 87-70.
Toate datele statistice, rezultate si clasamentul final se regasesc pe site-ul oficial al intrecerilor derulate pana astazi la Taipei iar informatii utile despre evolutiile nationalei noastre universitare pot fi vizualizate pe:
https://data.2017.gov.taipei/atos/prod/eng/zb/engzb_basketball-athlete-profile-nbkm400rou01-romania.htm
 

Din categoriile: Stirea zilei, Anunturi importante, Loturi nationale masculin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.