Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Duminica, 1 octombrie 2017

Annemarie Godri-Parau revine la echipa nationala pentru preliminariile Women's EuroBasket 2019

Autor: Federatia Romana de Baschet

Vesti bune pentru baschetul feminin romanesc. Cu toate ca la finalul anului 2016 anuntase ca se retrage din activitatea de la echipa nationala de baschet feminin, Annemarie Godri-Parau a revenit asupra deciziei si a hotarat sa puna umarul, impreuna cu colegele ei, la calificarea "Acvilelor" la Women's EuroBasket 2019. Astfel, experimentata baschetbalista va face parte, in luna noiembrie, din lotul care va disputa primele doua jocuri din campania de calificare, cu Slovenia (la Oradea) si Franta (in deplasare).

"Am luat decizia de a ma retrage din echipa nationala la scurt timp dupa incheierea preliminariilor pentru Eurobasket Women 2017, atat din cauza faptului ca acestea nu s-au incheiat cu o calificare la Campionatul European , cat si, in special, gandindu-ma la faptul ca echipa noastra nationala detine multe jucatoare tinere deosebit de talentate care, pentru a isi putea desavarsi potentialul, au nevoie sa dobandeasca experienta necesara la nivel international, experienta pe care o pot dobandi doar jucand si reprezentand culorile nationalei noastre. Asa cum eu am avut un culoar in acest sens la varsta lor, in egala masura mai tinerele noastre colege meritau si merita acelasi lucru.

Decizia mea am crezut ca a fost una finala, insa modul in care Federatia Romane de Baschet - si aici il mentionez in mod special pe domnul presedinte Horia Paun - a inteles sa imi solicite sprijinul la urmatoarea campanie de calificare m-a facut sa meditez asupra revenirii mele si, in cele din urma, sa accept sa pun alaturi de coechipierele mele umarul la ceea ce trebuie sa fie o incercare de calificare la Women's EuroBasket 2019.

Nu va fi usor, suntem repartizate in grupa de calificare cu echipe extrem de puternice la nivel european (doua dintre acestea facand parte dintre echipele care s-au calificat la EuroBasket Women 2017), dar, daca eu cred in calificare si in aceasta credinta am luat decizia revenirii mele, doresc, alaturi de colegele mele, ca si suporterii echipei nationale si toata suflarea baschetului romanesc sa creada ca acest lucru ar fi posibil. Ii astepam la Oradea in 11 noiembrie, la meciul cu Slovenia sa ne sustina intrucat avem nevoie de ei!"
, a declarat Annemarie Godri-Parau, in exclusivitate pentru frbaschet.ro, imediat dupa momentul in care si-a anuntat decizia.

Din categoriile: Stirea zilei, Stiri, Loturi nationale feminin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.