Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Anunturi importante

Sambata, 14 octombrie 2017

Recomandari FR Baschet pentru plata arbitrilor si comisarilor

Autor: Federatia Romana de Baschet

Avand in vedere modificarile intervenite in Codul Fiscal, precum si in Legea 69/2000, modificari care pun in dificultate cluburile participante in campionatele nationale de baschet, organizate de catre Federatia Romana de Baschet, in ce priveste plata baremurilor de arbitraj/comisari, FR Baschet recomanda cluburilor care participa in Liga 1 si/sau campionatele nationale de juniori urmatoarele:


1.    Semnarea de contracte de prestari servicii cu entitatile autorizate ale arbitrilor de baschet/comisari. Avand in vedere obligativitatea autorizarii pentru functionarea in activitatea de arbitraj/comisari, cea mai mare parte a arbitrilor romani de baschet/comisarilor functioneaza in acest moment in entitati autorizate de catre Registrul Comertului.

2.    FR Baschet recomanda un draft de contract de prestari servicii pentru acest tip de activitati, pe care il atasam in format editabil acestui document.

3.    La inceputul sezonului sau la prima delegare clubul si arbitrul/comisarul vor semna contractul de prestari servicii valabil pe intreaga durata a sezonului competitional.

4.    La fiecare meci arbitrul/comisarul (entitatea autorizata) va emite factura pentru meciul pe care il arbitreaza/comisariaza, factura putand fi platita in numerar sau in contul bancar al entitatii autorizate.

5.    In cazul platii cash, entitatea autorizata va emite chitanta de incasare a sumei din contract.

6.    Sumele din contract sunt sume brute, in acord cu baremierul de plata aprobat de Biroul Federal al FR Baschet in sedinta din data de 15.06.2017 (arbitri) si baremierul aprobat de FRB pentru comisari si restul oficialilor de joc.

7.    Din suma bruta incasata arbitrul/comisarul are obligatia sa-si achite taxele si impozitele legal stabilite de legislatia in vigoare.

8.    Este interzis ca cele doua parti sa incheie contracte pentru alte sume decat cele prevazute in  baremierele aprobate de catre FR Baschet.

9.    Incheierea contractelor pentru alte sume va fi considerata ca o incalcare a normelor si regulilor de etica ale FRB si va fi sanctionata de comisiile abilitate ale FR Baschet.

10.  In cadrul contractului sunt prevazute si obligatiile Beneficiarului referitoare la cazare si masa pentru arbitri/comisari.


Draftul de contract de prestari servicii pentru arbitri poate fi descarcat de AICI.

Draftul de contract de prestari servicii pentru comisari poate fi descarcat de AICI.

Din categoriile: Anunturi importante, Arbitri, Comisari

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.