Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Joi, 16 noiembrie 2017

Romania a capotat in Franta in cel de-al doilea meci din FIBA Womens Eurobasket 2019 Qualifiers

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa feminina a Romaniei a fost invinsa, miercuri seara, de puternica nationala a Frantei, “Acvilele” cedand in meciul gazduit de arena din Villeneuve d’Asc, cu scorul de 45-87 (11-15, 15-27, 11-22, 8-23). Intr-un alt meci contand tot pentru runda secunda din Grupa E a FIBA Women’s Eurobasket 2019 Qualifiers, nationala Sloveniei a castigat lejer disputa cu Finlanda, ex-iugoslavele impunandu-se la Celje, cu scorul de 97-57. In urma rezultatelor inregistrate in prima fereastra din campania de calificare la turneul final continental, Franta si Slovenia au acumulat punctaj maxim si conduc in clasamentul Grupei E cu cate 4 puncte, in vreme ce Romania si Finlanda n-au reusit sa sparga inca gheata si contabilizeaza cate 2 puncte.
 
Confruntarea gazduita miercuri seara de Palatul Sporturilor din Villeneuve d’Asc a debutat sub semnul echilibrului, “Acvilele” ripostand foarte bine in primele zece minute si reusind sa se mentina in plasa redutabilei adversare. Dupa un prim sfert in care diferenta de pe tabela a fost nesemnificativa, scor 15-11, fosta regina a Europei a inceput sa forteze nota din ce in ce mai tare si sa se distanteze pana la pauza la 42-26, speculand prompt greselile si erorile aparute in tabara noastra. La reluare, gazdele au continuat marsul triumfal si nu au mai cedat deloc initiativa, Franta dominand clar lupta de sub panouri (48-21 raportul la recuperari) si dovedindu-se net superioara la toate capitolele. In cele din urma, fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria clara a Frantei, cu scorul de 87-45, la capatul unui joc in care nationala pregatita de antrenorul principal Dragan Petricevic a inregistrat un record negativ la posesii pierdute, 27.
Conform datelor statistice oficiale, pentru nationala noastra au punctat MARGINEAN (13 p, 1x3, 2 rec, 1 pasa, 3 int), WALKER (11 p, 1x3, 3 rec, 1 pasa, 3 int), GODRI-PARAU (9 p, 3 rec, 2 pase, 1 int), PAVEL (8 p, 2 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap) si IRIMIA (4 p, 1x3, 2 rec, 1 pasa, 2 int). Au mai evoluat GHIZILA (1 rec, 1 pasa, 1 int), NAGY (2 rec, 1 int), URSU (2 rec, 1 pasa, 1 int), NEAGU, FILIP, KILIN si STOENESCU. De la invingatoare s-au remarcat GRUDA (23 p, 9 rec, 2 pase), CIAK (13 p, 3 rec) si MINTE (10 p, 1 rec, 1 pasa, 3 int).
Mai multe date si informatii despre jocul de la Villeneuve d’Asc pe - http://www.fiba.basketball/womenseurobasket/qualifiers/2019/1511/France-Romania
 
In cadrul rundei secunde din Grupa E, tot miercuri seara, selectionata feminina a Sloveniei s-a impus clar la Celje in fata reprezentativei Finlandei, cu scorul de 97-57. In urma acestor rezultate, iata cum arata clasamentul Grupei E dupa prima fereastra din camapania de calificare la turneul final continental din 2019:
1. Franta – 4 puncte (2 victorii)
2. Slovenia – 4 puncte (2 victorii)
3. Romania – 2 puncte (2 infrangeri)
4. Finlanda – 2 puncte (2 infrangeri)
 
Conform programului competitional stabilit de FIBA, in ultimele doua ferestre programate pentru februarie si noiembrie 2018 nationala noastra va sustine urmatoarele meciuri:
 
Finlanda – Romania (10 februarie)
Slovenia – Romania (14 februarie)
Romania – Franta (17 noiembrie)
Romania – Finlanda (21 noiembrie)
 
Reamintim ca, in baza sistemului competitional stabilit de forul international, prima clasata in fiecare din cele opt grupe preliminare si cele mai bune sase echipe de pe locurile 2 vor obtine calificarea la FIBA Women’s Eurobasket 2019.

FOTO - copyright fiba.basketball

Din categoriile: Stirea zilei, Anunturi importante, Loturi nationale feminin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.