Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Marti, 20 martie 2018

Romania va gazdui pentru a treia oara Campionatul European de baschet 3x3!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Pentru a treia oara in istorie, Romania va gazdui turneul final al Campionatul European de baschet 3x3, "FIBA 3x3 Europe Cup", eveniment care se va desfasura in Bucuresti, in perioada 14-16 septembrie 2018, a anuntat astazi site-ul oficial al forului international (http://www.fiba.basketball/3x3europecup/2018/news/bucharest-to-host-fiba-3x3-europe-cup-2018).

Cea de-a patra editie a Campionatului European de baschet 3x3 va avea loc in aceasta toamna in tara noastra, astfel ca Romania va organiza pentru a treia oara in istorie FIBA 3x3 Europe Cup. Competitia este organizata de catre promotorul Sport Arena Streetball si Federatia Romana de Baschet si va reuni la start cele mai valoroase 12 echipe din Europa, atat la masculin, cat si la feminin. Campioanele en-titre sunt Letonia, la masculin, si Rusia, la feminin. Astfel, dupa ce a gazduit editia inaugurala in 2014 si mai apoi editia din 2016, Bucuresti va fi din nou capitala baschetului 3x3 din Europa iar nationalele tricolore vor avea din nou ocazia sa lupte pentru trofee. Asa cum au facut si la editiile anterioare, atunci cand echipele Romaniei au obtinut medaliile de aur, la masculin, in 2014, respectiv pe cele de argint, la feminin, in 2016.

Conform FIBA, vor porni la drum spre turneul final european de la Bucuresti un total de 59 de echipe nationale, cumulat la masculin si feminin, reprezentand 33 de tari de pe Batranul Continent. Acestea se vor lupta pentru biletele de la Bucuresti in cadrul a trei turnee de calificare: Constanta (Romania), Poitiers (Franta) si Escaldes-Engordany (Andorra). Romania este calificata din oficiu la turneul final, in calitate de tara organizatoare, dar va lua parte la turneul de la Constanta.
In acest context, orasul de la malul Marii Negre va gazdui in premiera un eveniment international de baschet 3x3 dedicat echipelor nationale, turneul de calificare de la Constanta urmand sa fie organizat de catre Federatia Romana de Baschet, Asociatia Judeteana de Baschet Constanta si promotorul Sport Arena Streetball, in perioada 30 iunie – 01 iulie 2018.
Reamintim ca baschetul 3x3 a fost inclus anul trecut pe lista disciplinelor olimpice, urmand sa debuteze la editia Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice.

Din categoriile: Stirea zilei, 3x3, Anunturi importante

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.