Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 10 august 2018

Romania trece de Elvetia si va juca pentru locurile 9-12 la Europenele U18, Divizia B, din Austria

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa feminina de junioare a Romaniei a reusit sa dispuna, astazi, de selectionata similara a Elvetiei, cu scorul de 70-46 (15-9, 17-11, 16-18, 22-8), intr-un meci contand pentru grupa valorica 9-16 a FIBA U18 Womens European Championship, Division B, din Austria. In urma acestui rezultat, tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorul Catalin Tanase vor evolua maine, de la ora 19:00, impotriva nationalei Luxemburg, iar invingatoarea urmeaza sa joace duminica in disputa finala pentru locurile 9-10. Reamintim ca, toate meciurile din cele trei localitati din Austria sunt transmise in direct in regim de streaming pe http://www.fiba.basketball/europe/u18bwomen/2018/videos.
 
Eliminata din cursa pentru promovarea in primul esalon european de Portugalia si Finlanda, nationala feminina de junioare a Romaniei continua cursa din cadrul FIBA U18 Womens European Championship, Division B, in grupa valorica 9-16. In primul meci din faza eliminatorie, tinerele noastre baschetbaliste pregatite de antrenorul Catalin Tanase au dat ochii, astazi, cu reprezentativa similara a Elvetiei, clasata pe locul 4 in Grupa B, in urma selectionatelor Lituaniei, Israel si Greciei. Dornice sa razbune esecul din Grupa A cu Portugalia, tricolorele au preluat rapid initiativa pe terenul Avtipark din Gussing si s-au instalat la carma jocului, reusind sa incheie primele doua sferturi cu un avans destul de consistent, scor 32-20. La reluare, Elvetia a avut o tresarire de orgoliu in cel de-al treilea sfert, dar Romania a gestionat bine situatia si si-a conservat avantajul, dupa care a apasat din nou pana la podea pe pedala de acceleratie in ultimele zece minute, astfel ca fluierul final al arbitrilor a inregistrat un success clar al tricolorelor, cu scorul de 70-46.
Pentru nationala noastra au punctat CATINEAN (16 p, 2x3, 4 rec, 1 pasa, 3 int), FERARIU (11 p, 1x3, 2 rec, 5 pase, 4 int), CAZACU (8 p, 2x3, 1 rec, 1 pasa, 3 int), PARAU (7 p, 16 rec, 2 pase, 4 int, 3 cap), ORBAN (7 p, 6 rec, 1 pasa, 1 int), POPESCU (7 p, 1x3, 1 rec, 3 pase, 1 int), VAIDA (6 p, 9 rec), PAUN (4 p, 1 rec, 1 int) si CSURULYA (4 p, 3 rec). Au mai evoluat CRISTEA (1 rec) si GHITA (1 cap).
 
In urma acestei victorii, coroborata cu restul rezultatelor inregistrate vineri, nationala Romaniei va evolua, maine, de la ora 19:00, impotriva nationalei Luxemburg. Conform sistemului competitional, invingatoarea de sambata urmeaza sa evolueze duminica in disputa finala pentru locurile 9-10 iar invinsa pentru locurile 11-12.
 
Alte informatii despre clasamente, rezultate si statistici se gasesc pe site-ul oficial al competitiei din Austria, http://www.fiba.basketball/europe/u18bwomen/2018.
 
Reamintim ca, toate meciurile din Austria sunt transmise in direct in regim de streaming pe http://www.fiba.basketball/europe/u18bwomen/2018/videos.

Din categoriile: Stirea zilei, Anunturi importante, Loturi nationale feminin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.