Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Miercuri, 22 august 2018

Romania va intalni Finlanda in sferturile de finala ale Europenelor U16 de la Podgorica

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa feminina de cadete a Romaniei s-a calificat in sferturile de finala ale FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, dupa ce tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorul Miroslav Popov s-au impus si in fata Kosovo, cu scorul de 77-44 (18-5, 14-13, 23-14, 22-12), si au ocupat locul secund in Grupa C. Conform programului anuntat de FIBA, nationala Romaniei va juca in sferturile de finala impotriva castigatoarei Grupei D, incomoda selectionata a Finlandei, disputa urmand sa aiba loc in data de 23 august, de la ora 17:00. Toate meciurile din cadrul intrecerilor continentale care sunt gazduite in aceste zile de Podgorica sunt transmise in direct in regim de streaming pe http://www.fiba.basketball/europe/u16bwomen/2018/videos.
 
Ultimele dispute din cadrul fazei inaugurale ale FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, intreceri care se desfasoara in aceste zile in arenele sportive din Podgorica, au adus nationalei feminine de cadete a Romaniei mult dorita calificare in sferturile de finala, echipa pregatita de antrenorul Miroslav Popov reusind sa acceada in faza meciurilor eliminatorii. Astfel, dupa ce Israel a dispus de Irlanda, cu 52-38, si a clarificat astfel situatia din Grupa C, tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorul Miroslav Popov au zburdat pe teren in disputa cu modesta selectionata a Kosovo si au reusit dupa un joc pe care l-au dominat in totalitate sa obtina victoria cu scorul de 77-44. Punctele celui de-al patrulea succes obtinut in Grupa C de nationala Romaniei au fost marcate de PETROF (13 p, 1x3, 1 rec, 1 pasa, 3 int, 1 cap), POP (12 p, 1 rec, 1 pasa, 3 int), MANGRA (11 p, 3x3, 2 rec, 1 pasa, 1 int), ION (8 p, 1x3, 5 rec, 3 pase, 1 int), LIPOVAN (7 p, 1 pasa, 2 int), CROITORU (7 p, 7 rec, 1 pasa), BOTA (6 p, 10 rec, 3 pase, 2 int, 1 cap), DUMITRU (4 p, 2 rec, 1 pasa, 2 int), HORLEA (4 p, 7 rec, 2 pase), BOTOROGEANU (3 p, 1x3), LUNGU (2 p, 6 rec, 2 cap). A mai evoluat IGNAT (1 pasa). Mai multe informatii despre rezultate si statistici pe pagina oficiala a evenimentului - http://www.fiba.basketball/europe/u16bwomen/2018.
 
In urma rezultatelor din prima faza, iata cum arata clasamentul final al Grupei C, cu precizarea ca primele doua echipe au obtinut calificarea in sferturile de finala si continua astfel lupta pentru accederea in elita continentala:
1. ISRAEL – 10 puncte (5 victorii)
2. ROMANIA – 9 puncte (4 victorii, 1 infrangere)
3. IRLANDA – 8 puncte (3 victorii, 2 infrangeri)
4. ELVETIA – 7 puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
5. LUXEMBURG – 6 puncte (1 victorie, 4 infrangeri)
6. KOSOVO – 5 puncte (5 infrangeri)
 
Conform programului competitional anuntat de FIBA, reprezentativa feminina de cadete a Romaniei urmeaza sa evolueze in cadrul sferturilor de finala impotriva castigatoarei Grupei D, Finlanda, jocul urmand sa se dispute, in data de 23 august, de la ora 17:00, in “University Sports&Culture Hall” din Podgorica.
Reamintim faptul ca toate meciurile din cadrul intrecerilor continentale de la Podgorica sunt transmise in direct in regim de streaming pe http://www.fiba.basketball/europe/u16bwomen/2018/videos.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Anunturi importante

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.