Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 24 august 2018

Romania va juca pentru locurile 5-6 la FIBA U16 Womens European Championship de la Podgorica

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa feminina de cadete a Romaniei s-a impus in fata selectionatei similare a Sloveniei, dupa prelungiri, cu scorul de 65-61 (13-12, 16-16, 14-11, 13-17, 9-5), si va juca sambata dupa-amiaza de la ora 17:00 pentru locurile 5-6 la FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, Podgorica 2018, impotriva reprezentativei Israel. Toate meciurile din cadrul competitiei continentale sunt transmise in direct in regim de streaming pe http://www.fiba.basketball/europe/u16bwomen/2018/videos.
 
Calificata in sferturile de finala ale FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, Podgorica 2018, de pe locul secund al Grupei C, nationala de cadete a Romaniei a fost oprita din cursa spre careul de asi de selectionata similara a Finlandei, care a reusit sa se impuna joi seara in fata tricolorelor pregatite de antrenorul Miroslav Popov, cu scorul de 77-54. Dupa dusul rece cu selectionata nordica, astazi, tinerele noastre baschetbaliste au dat ochii cu nationala Sloveniei, in “University Sports&Culture Hall” din Podgorica, meciul contand pentru grupa valorica 5-8. Dornice sa stearga cu buretele esecul cu Finlanda, cadetele tricolore au inceput bine jocul cu incomoda Slovenia si, bazandu-se pe o aparare mobila si eficienta, au reusit sa intre la vestiare cu un avans minim, scor 29-28.
Cu Petrof si Pop in zi de gratie, dar si cu Bota si Ion imperiale sub panouri, nationala Romaniei revine de la vestiare cu forte proaspete si se distanteaza in finalul celui de-al treilea sfert la 43-39. In ultimul sfert, ambele combatante mizeaza pe o tactica de “totul sau nimic”, iar Slovenia pare ceva mai pragmatica pe ultimele actiuni si preia conducerea, insa Horlea gaseste drumul spre cos si impinge meciul in prelungiri, scorul la finele timpului regulamentar fiind de 56-56. Echilibrul de pe teren se rupe din nou in urma reusitelor parafate de Pop si Petrof, astfel ca Romania domina lupta sub panouri si reuseste sa incline balanta victoriei in favoarea noastra, fluierul final al arbitrilor consemnand scorul de 65-61. Conform datelor statistice, punctele succesului tricolor au fost parafate de POP (22 p, 2x3, 5 rec, 3 pase, 1 int), PETROF (17 p, 3x3, 5 rec, 4 pase, 2 int, 3 cap), CROITORU (10 p, 1 rec, 1 pasa), HORLEA (6 p, 3 rec, 2 pase, 1 int, 2 cap), MANGRA (5 p, 1x3, 4 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), BOTOROGEANU (3 p, 1x3), IGNAT (2 p). Au mai evoluat BOTA (16 rec, 3 pase), ION (11 rec, 4 pase, 2 int, 1 cap), DUMITRU si LIPOVAN (1 rec).
In urma acestui succes, nationala Romaniei va juca maine, de la ora 17:00, pentru locurile 5-6 in clasamentul final al FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, Podgorica 2018, impotriva reprezentativei Israel, invingatoare in partida din aceasta seara in fata selectionatei Portugaliei, cu scorul de 59-52.
De mentionat ca Romania si Israel s-au mai intalnit la Podgorica in faza inaugurala, adversarele noastre impunandu-se atunci intr-un meci din Grupa C cu scorul de 73-39.
Reamintim faptul ca toate meciurile din cadrul competitiei continentale de la Podgorica sunt transmise in direct in regim de streaming pe http://www.fiba.basketball/europe/u16bwomen/2018/videos.

Din categoriile: Stirea zilei, Anunturi importante, Loturi nationale feminin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.