Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Luni, 28 ianuarie 2019

Informatii importante despre actiunile din 2019 ale Programului Perform Baschet

Autor: Federatia Romana de Baschet

Si anul acesta, Federatia Romana de Baschet - prin Programul Perform Baschet - continua actiunile de initiere, perfectionare, evaluare si selectie, destinate copiilor nascuti in anii 2005 si 2006. 

Actiunile din cadrul Programului PerformBaschet sunt diferentiate, in functie de generatii, astfel:

Categoria U14 (copii nascuti in anul 2005)

Acesti jucatori se aflala al doilea an de participare in cadrul programului PerformBaschet. Jucatorii de perspectiva au fost selectati de catre coordonatorii regionali si staff-urile tehnice din fiecare din cele 5 centre regionale. Dintre acestia, 30 de baieti si 30 de fete vor fi chemati intr-un singur centru situat in mijlocul tarii, unde vor participa la o alta selectie care va lua forma unui turneu, la care responsabilii din Federatia Romana de Baschet ai Programului PerformBaschet ii vor urmari si monitoriza pe jucatori si vor putea de asemenea observa exprimarea acestora pe teren impotriva celor mai buni jucatori din tara de la categoria lor. Pe baza celor constatate, la actiunile viitoare urmeaza sa fie chemati si alti copii de pe listele centrelor regionale. Invitatia la acest gen de actiune se face pe baza de convocator oficial trimis clubului de catre FRB, prin coordonatorii regionali. Pentru a putea sa fie luati in considerare in vederea selectiei nationale la aceasta categorie de varsta, la sosirea in camp, jucatorii vor trebui sa prezinte convocatorul si o radiografie a mainii stangi.

Actiunile de acest gen vor avea loc in urmatoarele perioade:

22-24.03.2019
19-21.04.2019
17-19.05.2019

Locul de desfasurare al acestor actiuni va fi anuntat ulterior.

Dupa toate aceste actiuni, va fi selectat un lot de 30 de baieti si 30 de fete, toti urmand sa participe la Perform Baschet Summercamp. Acesta va avea loc intre 17 si 23 august 2019. In urma acestei actiuni, dupa evaluarea sportivilor, in pregatire vor ramana 15 baieti si 15 fete, care vor participa la YDF National Camp (23-30 august). Aici, jucatorii se vor pregati cu antrenorii care vor fi desemnati sa reprezinte aceasta categorie. Dupa finalul acestui stagiu YDF, 12 jucatori si 12 jucatoare dintre cei prezenti isi vor castiga locul din selectia nationala de la aceasta categorie de varsta, urmand sa participe la scurt timp intr-o competitie internationala pe care o vom anunta ulterior. Mentionam ca selectia pentru echipa nationala a Romaniei ramane deschisa si pentru alti sportivi care continua sa fie monitorizati si care vor inregista o crestere valorica evidenta.

Categoria U13 (copii nascuti in anul 2006)

Urmatoarele actiuni ale acestei categorii vor avea loc in cele 5 centre regionale, in perioadele:

19-21.04.2019 
17-19.05.2019  

La aceste actiuni, jucatorii vor paticipa la antrenamente, in baza carora se vor efectua selectiile regionale. Dupa finalizarea acestor actiuni, se vor selecta 30 de baieti si 30 de fete. Acestia vor lua parte la Perform Baschet Summercamp, care va lua loc in perioada 11 - 16 august 2019. Aici, acesti jucatori vor participa la antrenamente cu scopul de fi evaluati. Ca si la camp-ul celor de U14, invitatia la acest gen de actiune se face pe baza de convocator oficial trimis clubului de catre FRB, prin coordonatori. Pentru a putea sa fie luati in considerare in vederea selectiei nationale la aceasta categorie de varsta, la sosirea in camp, jucatorii vor trebui sa prezinte convocatorul si o radiografie a mainii stangi.

Din categoriile: Stirea zilei, PerformBaschet, Anunturi importante

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.