Foto

Acvilele s-au oprit in sferturile de finala ale FIBA 3x3 World Cup 2019

Nationala feminina de baschet 3x3 a Romaniei s-a oprit in sferturile de finala ale FIBA 3x3 World Cup de la Amsterdam, dupa ce “Acvilele” au cedat astazi in fata puternicei selectionate a Chinei, cu scorul de 12-16.

Dupa o evolutie deosebita in cadrul rundei inaugurale a FIBA 3x3 World Cup de la Amsterdam, faza in care nationala feminina a tarii noastre s-a clasat pe locul secund in Grupa C, acumuland trei victorii (22-4 cu Mongolia, 21-13 cu Cehia si 21-7 cu Iran) si o infrangere (14-21), astazi, “Acvilele” au evoluat in sferturile de finala impotriva redutabilei selectionate a Chinei, lidera neinvinsa a Grupei A.


In formula Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu si Gabriela Irimia, nationala Romaniei s-a tinut bine de adversar, in ciuda diferentei evidente de talie, si a jucat de la egal la egal cu laureata continentului asiatic. China, in aceeasi formula de patru sportive care a evoluat si la editia precedenta a intrecerilor mondiale, a controlat jocul si s-a desprins abia spre final. Astfel, dupa 2-2, 7-6 si 10-9, China a fortat si a marit ecartul, reusind pe ultimii metri sa se impuna cu 16-12, in ciuda eforturilor depuse de Marginean & Co. de a realiza o surpriza.

In urma acestui rezultat, Romania paraseste competitia cu capul sus si cu satisfactia de a se afla, in premiera, printre primele 8 echipe din lume, in vreme ce China avanseaza in semifinale, unde va evolua impotriva invingatoarei din partida care le-a opus pe Rusia si Australia.

Mai multe informatii, dar si toate rezultatele si clasamentele pot fi accesate AICI

Parteneri