Foto

Acvilele se antreneaza intens la Izvorani respectand toate regulile impuse de autoritati!

Gabriela Marginean, Ancuta Stoenescu, Gabriela Irimia, Anca Sipos, Alexandra Uiuiu, Annemarie Godrie-Parau si Florina Stanici, sapte din cele zece componente ale lotului olimpic feminin de baschet 3x3, se pregatesc intens in cantonamentul inchis din cadrul Complexul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani, prima actiune baschetbalistica oficiala de dupa declararea pandemiei de COVID-19. Celelalte trei Acvile, Ashley Walker, Sonia Ursu si Elisabeth Pavel, se antreneaza individual la domiciu, Walker fiind in SUA, Ursu in Coreea de Sud iar Pavel la Sibiu. Pivotul Eli Pavel a iesit de curand din carantina de 14 zile impusa dupa revenirea din Italia si urmeaza un program de recuperare urmand sa faca jonctiunea cu restul colegelor cel mai probabil la cel de-al doilea cantonament de trei saptamani, programat la inceputul lunii iulie.

Revenind la Izvorani, desi regulile sunt foarte stricte (n.n. - fara contact fizic si respectand regulile de distantare), cele sapte Acvile au reusit sa treaca cu brio de toate testele privitoare la prevenirea pandemiei Covid-19 si incearca din rasputeri sa respecte toate rigorile impuse. Desi, ceva mai “indisciplinate”, mingile se intersecteaza de mai multe ori pe terenul de joc al FRB instalat in fata Salii Polivalente si chiar uneori mai ramam blocate intre inel si panou sau in plasa cosului, fiind nevoie de interventia jucatoarelor pentru a le elibera.

Sub indrumarea atenta a staff-ului tehnic, format din antrenorul Alexandru Olteanu, fizioterapeutul Mircea Nutescu si psihologul Cristian Olteanu, cele sapte Acvile se pregatesc in doua grupuri separate, astfel ca, in timp ce patru exerseaza in sala de forta, celelalte se antreneaza la panou, si invers.

Pe de alta parte, pregatirea sportivelor este urmarita pe video, prin intermediul aplicatiei Zoom, si de Tatiana Gallova, antrenorul principal al nationalei feminine de baschet 3x3, care din cauza restrictiilor nu a avut cum sa ajunga in Romania si nu poate fi prezenta fizic la Izvorani.


In pofida izolarii totale in baza olimpica, toti componentii lotului olimpic feminin de baschet 3x3 al Romaniei se simt excelent la Izvorani si intentioneza sa fructifice la maxim cele trei saptamani pe care le vor petrece in Complexul Olimpic Sydney 2000.

 

FOTO - copyright cosr.ro

Parteneri