Foto

Ancuta Stoenescu a castigat premiul Tissot la Superbet Satu Mare Streetball

Aflate in plina campanie de pregatire a Campionatului Mondial de la Amsterdam, intreceri care se vor derula in perioada 18-23 iunie, componentele nationalei feminine 3x3 a Romaniei au participat in week-end-ul recent incheiat la Superbet Satu Mare Streetball, competitie inclusa, in premiera, in circuitul national de baschet 3x3 Sport Arena Streetball Tour. Pentru a cristaliza o formula de echipa cat mai competitiva pentru FIBA 3x3 World Cup 2019, mai multe sportive aflate in vederile nationalei tricolore de baschet 3x3 au evoluat in cadrul competitiei din nordul tarii, astfel ca pe terenurile amenajate special la Shopping City Satu Mare au fost prezente Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu, Gabriela Irimia, Daiana Tanase, care au evoluat pentru Stiinta Bucuresti, dar si Alexandra Uiuiu, Bianca Fota, Andreea Lazar si Ruxandra Chis, care au evoluat pentru echipa Romaniei. De altfel, ambele echipe au avut un parcurs fara cusur pana in finala Superbet Satu Mare Streetball, iar in ultimul act al competitiei, Stiinta Bucuresti s-a impus, cu scorul de 19-7. La final, in cadrul festivitatii de premiere, Ancuta Stoenescu a fost desemnata cea mai buna jucatoare a turneului si a fost premiata cu ceas marca Tissot – official timekeeper al evenimentelor Sport Arena Streetball.

Competitia similara masculina din cadrul  Superbet Satu Mare Streetball a revenit echipei Olimp Belgrad, care s-a impus intr-o finala 100% sarbeasca in fata celor de la 3x3Armaggedon, cu scorul de 21-13. De mentionat ca sportivii de la Olimp, participanti in circuitul mondial FIBA 3x3 World Tour, sunt la al doilea turneu consecutiv in Romania, dupa ce in urma cu doua saptamani, la Timisoara, au ajuns tot pana in finala, faza in care au cedat in fata celor de la Bucharest3x3. La randul lor, fanii prezenti au fost participanti activi, iar cei mai indemanatici dintre ei au plecat acasa cu 250 de lei in urma concursului Superbet Lucky Shot.
Tot in week-end, dar in nordul Moldovei, a avut loc turneul Castorii Suceava Streetball, intrecere in care castigatoarea Cupei Romaniei 3x3, masculin, Athletic Constanta, s-a impus dupa trei meciuri de foc in fazele eliminatorii, castigate la diferente de maxim trei puncte. Astfel, desi au avut destule peripetii pe drumul spre Suceava, cauzate de furtunile care au lovit Romania in ultimele zile, constantenii nu au avut de ce regreta, castigand competitia masculina din parcarea Iulius Mall Suceava si incasand un cec de 4500 de lei.
Conform organizatorilor, onorurile pentru cei mai buni jucatori de la Castorii Suceava Streetball, precum si ceasurile Tissot oferite de importatorul si distribuitorul Albini Prassa, le-au revenit sportivului Cezar Baragau (Athletic Constanta) si sportivei Daria Flisc (Power Rangers). De mentionat ca MVP-ul turneului masculin de la Satu Mare a fost declarat  Marko Petrovic.

Circuitul national de baschet 3x3 Sport Arena Streetball continua cu etapele din Sibiu (14-15 iunie), Cluj-Napoca si Galati (22-23 iunie), urmând ca, in perioada 29-30 iunie, municipiul Constanta sa gazduiasca turneul de calificare pentru FIBA 3x3 Europe Cup – competitia continentala urmand sa fie gazduita in acest an de Debrecen.

Reamintim faptul ca nationala feminina de baschet 3x3 a Romaniei va evolua in cadrul Grupei C la FIBA 3x3 World Cup 2019, tricolorele urmand sa evolueze impotriva echipelor similare ale Spaniei, Cehiei, Mongoliei si Iran. Incepand de astazi, tricolorele se pregatesc in Arena de Baschet din Capitala in formula completa, Gabriela Marginean alaturandu-se de ieri colegelor din nationala de baschet 3x3.

Rezultatele si clasamentele inregistrate la Superbet Satu Mare Streetball - AICI

Parteneri