Foto

Canada castiga etapa de la Bucuresti a circuitului FIBA 3x3 Women's Series; Romania - pe locul 6

Dupa doua zile de intreceri disputate la ParkLake Shopping Center, reprezentativa Canadei a triumfat in etapa a 8-a a circuitului mondial profesionist feminin FIBA 3x3 Women's Series 2022. In finala, Canada a depasit campioana mondiala din 2018, Italia, cu 21-10, castigand 100 de puncte in circuit, dar si premiul de etapa, in valoare de 10.000 de dolari. Premierea a fost efectuata de presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala.

Reprezentativa Romaniei (in formula: Anamaria Virjoghe, Bianca Fota, Anamaria Pop si Andreea Mititelu) a acumulat o victorie si o infrangere in prima zi a turneului: 18-10 cu Elvetia si 10-20 cu Franta. Cu aceste rezultate, Acvilele s-au clasat pe locul 2 in Grupa C, urmand sa intalneasca in faza eliminatorie Germania, castigatoarea editiei precedente a competitiei. Fetele noastre au inceput curajos si au condus cu 3-0 si 6-2, dupa nici doua minute de joc. Germania a inceput cursa dupa egalare, pe care a reusit-o in minutul 6 (8-8). Timp de doua minute,  echilibrul s-a mentinut pe tabela, Romania avand initiativa, dar fiind mereu egalata de oaspete. Germania s-a desprins apoi printr-o "dubla" a lui Rodefeld, iar tricolorele nu au mai putut sa recupereze diferenta in timpul ramas. Scor final: 17-13 si Germania se califica in semifinale, acolo unde avea sa fie eliminata de Italia.

Nationala noastra s-a clasat pe locul 6 si urmeaza sa evolueze la turneul final FIBA 3x3 Women's Series, programat pentru 17-18 septembrie la Constanta.

Parteneri