Foto

Cupa Romaniei la baschet 3x3, in weekend la Arena de Baschet



Cea de-a treia editie a Cupei Romaniei la baschet 3x3 va avea loc sambata si duminica, la Arena de Baschet din Bucuresti aliniind la start 47 de echipe (26 la masculin si 21 la feminin).

Sambata, 27 noiembrie, va avea loc competitia masculina, in vreme ce echipele feminine se vor lupta pentru trofeu a doua zi, duminica, 28 noiembrie. Programul competitiei este disponibil AICI.

Premii donate pentru cauze umanitare

Competitia se va desfasura sub sloganul "Joc baschet pentru tine!", premiile oferite de catre organizatori fiind donate de catre echipe. Daca la masculin premiile vor consta in echipamente de baschet (inclusiv panouri sau mingi) si ele vor fi donate catre copiii din gradinite, in scopul promovarii baschetului, competitia feminina va avea o latura umanitara pregnanta. Primele sase clasate vor fi premiate in bani, sumele urmand sa fie donate intergal catre anumite cazuri sociale identificate inainte de inceperea turneului.

CSM Satu Mare va lupta pentru Zalán, un copil care, la nasterea prematura, a suferit un atac vascular cerebral ce i-a afectat capacitatea motrica. Prin metode terapeutice adecvate, Zalán se poate recupera complet. Prin donarea eventualului premiu castigat, CSM Satu Mare doreste sa acopere o parte din tratamentul costisitor de care are nevoie micutul.

Sportul Studentesc joaca baschet pentru Maria Rosianu, o fosta jucatoare marcanta a nationalei Romaniei, ulterior antrenor emerit. "Mary" - asa cum o cunoaste lumea baschetului - se lupta cu o boala necrutatoare, iar "studentele" sunt decise sa o sprijine financiar in aceste momente grele.

CSM Targoviste doreste sa il sprijine financiar pe Marius Lazar, unul dintre cei mai vechi si fideli suporteri ai echipei dambovitene. Marius are 50 de ani si de 29 de ani este imobilizat in scaun rulant, dupa un accident nefericit survenit in timp ce era cu prietenii la scaldat. In ciuda conditiei sale, Marius Lazar vine la toate meciurile de pe teren propriu ale lui CSM Targoviste, si la majoritatea celor pe care dambovitenele le disputa in deplasare.

KSE Targu Secuiesc doreste sa le ajute pe surorile Blanka si Biborka Bartók, in varsta de 5, respectiv 6 ani. Ambele sufera de hipoacuzie, sansa lor de refacere depinzand de un implant care sa le redea auzul. Fiecare dintre micutele surori ar avea nevoie de cate 25.000 de euro pentru interventia chirurgicala care sa le redea speranta ca vor duce o viata normala.

Dinamo Bucuresti - pentru prima data cu o echipa feminina intr-o competitie de baschet - doreste sa ofere eventualul premiu pe care il va castiga catre Centrul de Zi pentru Copii Casa “Austria”, un proiect al Organizatiei Umanitare CONCORDIA destinat copiiilor din Ploiesti aflati în risc de saracie si pentru sprijinul familiilor lor.

BC Sirius Targu Mures a decis sa sprijine financiar Asociatia "Sfanta Elisabeta", o organizatie non-guvernamentala infiintata de calugarul franciscan Bako Bela Pal, din Targu Mures, care are in grija mai multi copii orfani.

FCC Baschet UAV Arad a ales sa lupte la acest turneu de Cupa Romaniei pentru reabilitarea salii de sport din satul Nadas, judetul Arad. Aceasta este singura locatie disponibila pentru copiii din cele opt sate apartinatoare comunei Taut, o sala de clasa cu echipamente de peste 60 de ani vechime.
 
Cupa Romaniei 2021 la baschet 3x3 este organizata de Federatia Romana de Baschet in parteneriat cu Sport Arena Streetball si este sustinuta de Superbet, Linksoft, Brenntag, Banca Transilvania, Mastercard, Tissot, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Sportului scolar si Universitar, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti si Televiziunea Romana.

Parteneri