Foto

Echipele Romaniei debuteaza azi in Europe 2 Conference din FIBA 3x3 U23 Nations League 2021


In vreme ce nationala feminina de baschet 3x3 a Romaniei a plecat astazi spre Tokyo, unde va participa in premiera la Jocurile Olimpice, tot astazi, tinerii reprezentanti ai baschetului 3x3 autohton vor intra in focurile FIBA 3x3 U23 Nations League 2021. Meciurile sustinute de nationalele tricolore in cele 3 stopuri de la Klaipeda (Lituania) pot fi urmarite pe canalul de youtube al FIBA 3x3 - vezi AICI.

Delegatia noastra de baschet 3x3 va intra de astazi si pana sambata in focurile Conferintei Europa 2 din cadrul FIBA 3x3 U23 Nations League 2021, Romania urmand sa fie reprezentata atat la masculin, cat si la feminin. Cei 13 membri ai delegatiei tricolore au ajuns inca de ieri la Klaipeda (Lituania), gazda celor 3 stopuri din intrecerea internationala, si au efectuat deja antrenamentele de acomodare si au stabilit componentelor echipelor care vor concura astazi in primul stop european. Vineri sunt programate meciurile pentru al doilea stop iar sambata se vor desfasura meciurile din cel de-al treilea stop al Europe 2 Conference din FIBA 3x3 U23 Nations League 2021.
Dar iata componenta delegatiei Romaniei U23: Cristian MAINEA, Alexandru COCONEA, Stefan MAINEA, Christian CHITU, Filip MACAVEI, Alina PODAR, Nicolett ORBAN, Teodora MANEA, Maria MILITARU, Carla POPESCU (sportivi); Cristian CRACIUN (antrenor); Nicoleta DRILEA (kinetoterapeut); Monica SANIA-NICOLAESCU (team-manager).

Conform datelor oficiale, in primul stop al intrecerii masculine, Romania este reprezentata de Cristian MAINEA, Alexandru COCONEA, Stefan MAINEA si Christian CHITU, si va evolua in Grupa B impotriva selectionatelor Estoniei si Letoniei, in vreme ce in Grupa A se vor confrunta nationalele Ucrainei, Belarus si Lituaniei. Tricolorii vor debuta la ora 15:15 impotriva Estoniei iar de la ora 18:05 vor intalni Letonia. Liderii Grupelor A si B se vor confrunta de la ora 19:20 in finala primului stop european.
In primul stop al competitiei feminine, Romania va fi reprezentata de Alina PODAR, Nicolett ORBAN, Teodora MANEA si Carla POPESCU, si va concura in cadrul Grupei R1-A, alaturi de nationalele Lituaniei si Letoniei, in vreme ce in R1-B vor evolua selectionatele Ucrainei si Belarus. Tricolorele vor intra pe teren la ora 14:00 si vor intalni Lituania iar de la ora 17:05 vor juca impotriva Letoniei. Conform sistemului FIBA, in urmatoarea faza vor avansa primele doua clasate din grupe, care vor juca incrucisat pentru locurile de clasament (A1 vs. B1 si A2 vs. B2).

Mai multe informatii privind Conferinta Europe 2 din cadrul FIBA 3x3 Nations League U23 - AICI

Parteneri