Foto

Lotul feminin olimpic de baschet 3x3 a intrat in cantonament la Izvorani

Lotul feminin olimpic de baschet 3x3 al Romaniei a inceput de astazi cantonamentul de pregatire la Complexul Olimpic "Sydney 2000", Acvilele urmand sa se antreneze in urmatoarele trei saptamani intr-un cadru securizat medical, cu respectarea tuturor normelor in vigoare privind prevenirea pandemiei Covid-19, in baza olimpica de la Izvorani. Astfel, din aceasta dupa-amiaza, familia olimpica aflata deja in pregatire in baza securizata a COSR s-a marit cu 11 persoane, pe lista oficiala aflandu-se sportivele Gabriela Marginean, Annemarie Godri-Parau, Ancuta Stoenescu, Gabriela Irimia, Florina Stanici, Anca Sipos si Alexandra Uiuiu, dar si patru membri ai staff-ului tehnic, Alexandru Olteanu (antrenor), Diana Torje (doctor), Mircea Nutescu (fizioterapeut/kinetoterapeut) si Cristian Olteanu (psiholog).


Rezultate negative la testul Real Time PCR


Pentru a respecta regulile impuse de normele legale, toti cei 11 componenti ai lotului feminin olimpic de baschet 3x3 al Romaniei care au intrat de azi in cantonamentul de la Izvorani au efectuat zilele trecute testare individuala cu “Real Time PCR – COV-19”, avand toti rezultate negative, astfel ca au primit “unda verde” pentru inceperea programului de pregatire la Complexul Olimpic “Sydney 2000”. Pe de alta parte, imediat dupa ce au trecut de bariera, atat sportivele, cat si membrii staff-ului, au fost indrumati spre un triaj epidemiologic, necesar pentru a putea intra in “circuitul inchis” de la Izvorani  

Flori pentru Acvile


La sosirea in Izvorani, Acvilele au fost intampinate cu flori si conduse pana la intrarea in baza olimpica de catre presedintele FRB, Horia Paun, antrenorul federal Claudiu Fometescu, dar si de alti trei componenti ai staff-ului tehnic, dar care nu vor ramane in baza, Mona Nicolaescu, Andrei Talpes si Alin Saftel. “In primul rand, ma bucur ca toata lumea este sanatoasa si ca nu sunt probleme medicale. A fost o atmosfera foarte frumoasa, cu multa voie buna si dorinta de antrenament din partea fetelor. Mai ales ca este prima actiune baschetbalistica de dupa ridicarea unor restrictii impuse in ultimele luni de pademie. Fetele abia asteapta sa inceapa programul de pregatire si vor beneficia de conditii optime, inclusiv din punct de vedere medical, baza olimpica de la Izvorani fiind securizata epidemiologic”, a punctat presedintele FRB, Horia Paun.

Detalii despre programul de pregatire de la Izvorani – AICI


Pe de alta parte, alte trei componente ale lotului feminin olimpic de baschet 3x3 al Romaniei se vor pregati individual la domiciliu, Ashley Walker aflandu-se acasa in SUA, Sonia Ursu in Coreea de Sud iar Elisabeth Pavel este in carantina la Sibiu, deoarece a sosit in finalul lunii trecute din Italia.

Parteneri