Foto

Nationala feminina U18 se pregateste pentru FIBA 3x3 World Cup de la Debrecen

Lotul de junioare de baschet 3x3 se va reuni la Bucuresti, luni, pentru ultimele pregatiri in vederea participarii la Campionatul Mondial U18 de baschet 3x3 care va avea loc la Debrecen. Staff-ul format din Alin Saftel (antrenor), Alin Olaru (antrenor pregatire fizica), Barbu Stefan Filip (kinetoterapeut) si Hristu Sapera (antrenor coordonator 3x3) va efectua in Capitala ultimele antrenamente cu urmatoarele sportive: Sorina Oinaru, Maria Stanescu,  Beata Bara-Nemeth, Delora Pricop, Ioana David si Alexia Francu.

Conform FIBA, in finalul acestei luni, cele mai valoroase echipe de junioare U18 din intreaga lume se vor confrunta in cadrul FIBA 3x3 World Cup, intrecerile urmand sa fie gazduite de Debrecen, in perioada 23-28 august, printre participante fiind si echipa noastra feminina. Tinand cont de distributia pentru prima faza, nationala Romaniei va concura in cadrul Grupei A, tinerele noastre Acvile urmand sa evolueze impotriva selectionatelor similare ale Spaniei, Germaniei, Poloniei si Noii Zeelande.

Programul meciurilor pe care nationala noastra U18 de baschet 3x3 le sustine in prima faza de la Debrecen:
Romania  - Noua Zeelanda (ora 10:25, 24 august)
Spania  - Romania (11:40, 24 august)
Romania  - Germania (ora 12:45, 26 august)
Romania  - Polonia (ora 14:35, 26 august)

Conform sistemului FIBA 3x3, primele doua echipe din fiecare serie avanseaza in sferturile de finala, echipele din grupa A urmand sa evolueze, in crucis, impotriva nationalelor din Grupa C, serie in care vor lupta selectionatele Braziliei, Japoniei, Letoniei, Marii Britanii si Chile.

Toate meciurile vor fi transmise de FIBA 3x3 iar pe platforma dedicata https://play.fiba3x3.com/ pot fi urmarite rezultatele inregistrate si clasamentele competitiei.

Parteneri