Foto

Pregatiri intense pentru nationalele de baschet 3x3

Echipa feminina de baschet 3x3 a Romaniei va juca, vineri si sambata, in cadrul unui nou turneu din circuitul mondial Womens Series, Acvilele urmand sa se confrunte in Grupa B de la Edmonton cu nationalele Frantei si Canadei, dar si cu echipa profesionista americana Force 10. Romania va evolua in acest turneu in formula Ancuta Stoenescu, Ana Maria Virjoghe, Bianca Fota si Andreea Mititelu, meciurile din Canada urmand sa fie transmise in direct pe FIBA 3x3. Pe de alta parte, nationalele U17 si U23 se pregatesc in continuare in Bucuresti pentru intrecerile internationale de la inceputul lunii august.

In vreme ce nationalele U17 si U23 de baschet 3x3 ale Romaniei continua sa se pregateasca in Bucuresti pentru competitii internationale de anvergura, echipa de senioare formata din Ancuta Stoenescu, Ana Maria Virjoghe, Bianca Fota si Andreea Mititelu a ajuns deja la Edmonton, unde va juca in cadrul unui nou turneu din circuitul mondial Womens Series. Conform FIBA 3x3, Romania va evolua in cadrul Grupei B impotriva unor adversare de calibru, Acvilele urmand sa joace dupa urmatorul program:
Romania – Canada (29 iulie, ora locala 15:15)
Force 10 USA – Romania (29 iulie, ora locala 16:25)
Romania – Franta (29 iulie, ora locala 19:15)
* diferenta de fus orar de 9 ore
Sistemul competitional prevede ca invingatoarele celor doua grupe sa avanseze direct in semifinale, in vreme ce ocupantele locurilor 2 si 3 vor juca in crucis in cadrul sferturilor de finala.
Toate meciurile pot fi urmarite si pe pagina de facebook 3x3 Romania, fiind preluate de pe FIBA 3x3.

 

Pregatiri pentru Nations League si Europe Cup

Si daca tot am mentionat de faptul ca nationalele U17 si U23 se antreneaza intens in tara pentru competitii internationale majore (Nations League si Europe Cup), sa amintim componentele acestor loturi:

U23 masculin
COCONEA ALEXANDRU
CHITU CHRISTIAN
CIUCA NICOLAE
OPREAN ANDREI
GAVRILOAIA AURELIAN
BLAJ VOINESCU GEORGE
PENCIU BOGDAN

U23 feminin
CAZACU SONIA
MANEA TEODORA
BOGLARKA BISZAK
CROITORU ANISIA
POP ANAMARIA
     
U17 feminin
ILEA ALEXIA
PAPP ANA
VERESEJAN PAULA
POP ANA
PUSCASU ANISIA
NEMES GRETA

U17 masculin
CALINTARU ANDREI
TACHE ALEX
NITA CALIN MIHAI
PUSCASU SERBAN PAUL
BRISCAN ANDREI
CARSTEA ANDREI
DAMIAN DAVID CONSTANTIN

Cele patru loturi ramase in pregatire pana la inceputul lunii august beneficiaza de un staff tehnic format din Alin Saftel, Lazar Rasic, Alin Olaru si Tudor Arteni, sprijinit de antrenorul coordonator 3x3 din FRB Hristu Sapera.

Parteneri