Foto

Romania, locul 3 la turneul de la Voiron, din cadrul FIBA 3x3 Women’s Series

Nationala feminina a participat in weekend la a doua etapa din circuitul mondial FIBA 3x3 Women’s Series, programata in in Franta, la Voiron.

Dintre jucatoarele aflate in pregatire pentru Jocurile Olimpice, antrenoarea Tatiana Gallova a optat pentru acest turneu pentru Sonia Ursu, Anca Sipos, Ancuta Stoenescu si Claudia Cuic.

Tricolorele au evoluat in Grupa D a competitiei, acolo unde s-au impus in fata Israelului (19-12) si a nationalei U25 a Rusiei (21-19).

De pe primul loc in grupa, Acvilele s-au calificat in sferturile de finala, acolo unde au intalnit Polonia, ocupanta a locului 2 in Grupa B, pe care au invins-o cu 21-19.

A urmat semifinala impotriva Frantei, nationala noastra cedand clar (9-22) in fata tarii-gazda, care avea sa castige si competitia, dupa adjudecarea finalei cu Spania (scor 22-13).

In urma acestor rezultate, Romania a incheiat competitia de la Voiron pe locul al treilea, urcand in clasamentul general al circuitului FIBA 3x3 Women’s Series 2021 pe pozitia a patra (dupa Spania, Rusia si Polonia).

Parteneri