Foto

Romania a ramas fara victorie la 3x3 Nations League U21 de la Bucuresti

Echipele nationale U21 ale Romaniei n-au reusit, din pacate, sa simta gustul victoriei in cadrul celor trei turnee din FIBA 3x3 Nations League U21, Conferinta Europa de Est, intreceri care s-au desfasurat in conditii organizatorice deosebite pe esplanada Veranda Mall din Bucuresti. Ambele nationale tricolore s-au clasat pe locul 6 in topul general dupa disputarea meciurilor din conferinta est-europeana, finalele fiind adjudecate de selectionatele Lituaniei si Cehiei.

Terenul de baschet 3x3 amplasat pe esplanada Veranda Mall din Capitala a gazduit, in week-end-ul recent incheiat, trei turnee din cadrul FIBA 3x3 Nations League U21, Conferinta Europa de Est, cu cate sase echipe nationale la startul competitiilor feminine, respectiv masculine. Prezenti la start, tinerii baschetbalisti romani n-au reusit sa sparga gheata in cele trei turnee, inregistrand sase infrangeri (cate 2 infrangeri in grupa), fapt care s-a concretizat si in topul general FIBA 3x3, unde Romania s-a clasat dupa cele trei turnee pe locul 6. Lotul feminin U21 al Romaniei  a fost compus din Ana-Suzana Ion, Crina Manuela Margarit, Maria-Alexandra Militaru si Stefania-Patricia Catinean, in vreme ce nationala masculina U21 a Romaniei a jucat in formula David Vaida, Andrei Alexandru Pascariu, Arnold-Cristian Stoicescu si Zoltan Zerkula.

Duminica, in ultima zi a intrecerilor, Acvilele au pierdut la mare lupta, dupa doua partide pe muchie de cutit, contra Poloniei, scor 18-20, si contra Lituaniei, scor 12-13, si s-a clasat pe ultima pozitie in faza grupelor. La randul lor, Vulturii au cedat in fata Poloniei, cu scorul de 9-12, si a Lituaniei, cu scorul de 17-21. Ambele echipe ale Lituaniei au castigat cel de-al treilea, dupa ce au dispus in finala de Cehia, la feminin cu 14-10 si la masculin cu 18-16.
Sambata, in cel de-al doilea Stop din conferinta est-europeana, nationala noastra feminina a fost depasita de Estonia, cu scorul de 22-9, si de Lituania, cu scorul de 14-7, in timp ce tricolorii nostri s-au recunoscut invinsi de Austria, cu scorul de 17-10, si de Cehia, cu scorul de 22-5. Ambele echipe ale Cehiei s-au impus, sambata, in finalele turneelor FIBA 3x3 Nations League, Conferinta Europa de Est, dupa ce au depasit Lituania, la feminin cu scorul de 17-14, iar la masculin cu scorul de 19-16.
In primul turneu, vineri, baschetbalistele tricolore au cedat in fata Estoniei, cu scorul de 11-14, si Cehiei, cu scorul de 14-17, iar Vulturii au fost depasiti clar de Lituania, cu scorul de 22-11, si de Austria, cu scorul de 21-14. Ca si la Vilnius, echipa feminina a Lituaniei a castigat turneul, invingand in finala Estonia, cu scorul de 21-13, iar nationala masculina a Cehia a dispus in finala de Austria, cu scorul de 21-14.

Reamintim ca turneul final FIBA 3x3 Nations League Final 2022 va avea loc la Constanta, in perioada 14-16 septembrie, echipele Romaniei urmand sa evolueze pe Litoral din postura de tara organizatoare.

Parteneri