Foto

Romania invinge Rusia si se claseaza pe locul 6 in FIBA 3x3 Women’s Series Final 2021

Echipa feminina de baschet 3x3 a Romaniei a reusit sa se impuna in fata selectionatei similare a Rusiei, cu scorul de 17-14, in ultimul joc sustinut duminica in cadrul fazei grupelor din turneul final al circuitului mondial si s-a clasat pe locul 6 in topul FIBA 3x3 Women’s Series Final 2021. Trofeul mondial a fost adjudecat de echipa Germaniei, care s-a impus in finala in fata Canadei, cu scorul de 18-14, iar MVP-ul competitiei a fost declarata Sonja Greinacher.

Asadar, dupa ce sambata seara au cedat in primele confruntari din Grupa A in fata puternicelor echipe ale Germaniei (10-22) si Canadei (16-19), Ancuta Stoenescu, Anca Sipos, Florina Stanici si Claudia Fota au gasit duminica solutiile ideale pentru a inclina balanta victoriei in favoarea Romaniei, spre bucuria numeroasei asistente prezenta in tribunele amenajate in impozanta Sala Unirii din Palatul Parlamentului. Decise sa obtina o victorie in turneul final, Acvilele si-au dominat clar adversarele inca de la inceput, punctand pentru 4-1, 10-4, 12-7 si 14-9. La intrarea in ultimul minut de joc, Rusia a redus ecartul pana la 14-11, insa Acvilele au fost mai pragmatice iar Stanici a marit diferenta la sase puncte, aruncand tribunele in aer.

In cele din urma, intr-o atmosfera de vis, apreciata si de presedintele COSR, Mihai Covaliu, fluierul final a consemnat victoria mult asteptata, Romania impunandu-se in fata Rusiei, cu scorul de 17-14. Victoria in fata Rusiei a adus Romaniei locul 3 in Grupa A, insa puternicele Germania si Canada au avansat in semifinale, faza in care au dat cu ochii spre seara de Polonia si Tarile de Jos, primele doua clasate in Grupa B. In ultimele meciuri de duminica seara din cadrul FIBA 3x3 Women’s Series Final 2021, eveniment organizat de Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, sub inaltul patronaj al COSR si finatat de Primaria Sectorului 3, ambele echipe din grupa Romaniei, Canada (21-9 cu Tarile de Jos) si Germania (16-11 cu Polonia) si-au disputat suprematia in circuitul mondial, jucand cu marele premiu pe masa.

In cele din urma, baschetbalistele din Germania au reusit sa castige finala, cu scorul de 18-14, si au intrat in posesia unui cec important si a medaliilor mondiale, premierea fiind efectuata de catre presedintele COSR, Mihai Covaliu, si directorul MTS, Daniela Janeta Pricina.

Gratie evolutiilor deosebite, MVP-ul competitiei feminine a fost declarata Sonja Greinacher (Germania), aceasta primind placheta si ceasul Tissot de la Managing Director FIBA 3x3, Alex Sanchez, si Directorul general al SRTV, Ramona Saseanu.

Inaintea marii finale, in cadrul concursului de aruncari, Paige Crozon s-a dovedit a fi cea mai precisa din intreg circuitul, reprezentanta Canadei fiind recompensata la final de catre FIBA cu un ceas marca Tissot. Premierea a fost efectuata de catre managerul general al FRB, fostul mare international Catalin Burlacu.


Dar iata si clasamentul final al FIBA 3x3 Women Series Final 2021:
1. GERMANIA
2. Canada
3. Polonia
4. Tarile de Jos
5. Austria
6. Romania
7. Mongolia
8. Rusia

 

FOTO - credit Cosmin Motei

Parteneri