Foto

Romania s-a clasat pe locul 7 in turneul olimpic de baschet feminin 3x3 de la Tokyo


Echipa feminina olimpica de baschet 3x3 a Romaniei a cedat, astazi, in fata selectionatei similare a Frantei, cu 12-22, in ultimul meci sustinut in cadrul fazei principale a turneului de la Jocurile Olimpice - Tokyo 2020. Astfel, echipa noastra, formata din Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Claudia Ciuc si Ancuta Stoenescu, se claseaza pe locul 7 in grupa principala a turneului olimpic gazduit de “Aomi Urban Sports Park” si rateaza accesul in faza meciurilor eliminatorii. Rezultatul obtinut de Acvile devine cea mai importanta performanta din istoria olimpica a baschetului romanesc, o istorie care a consemnat la editia de la Tokyo cea doua participare tricolora la Jocurile Olimpice, dupa ce nationala masculina de baschet a fost prezenta, in 1952, in faza preliminara a JO de la Helsinki. Turneul olimpic de baschet feminin 3x3 continua si maine la Tokyo, in program fiind semifinalele SUA – Franta si China - Rusia (rusoaicele concureaza sub drapelul Comitetului Olimpic din Rusia) urmate de meciurile finale, cu medaliile olimpice pe masa.

Terenul special amenajat in “Aomi Urban Sports Park” a gazduit astazi ultimele confruntari din faza principala a turneului feminin de baschet 3x3, echipa Romaniei avand ca adversar puternica selectionata a Frantei. Dupa un debut echilibrat, in care Marginean a deschis scorul (1-0) iar Ursu a marit zestrea tricolora (2-1 si 4-5), reprezentantele Hexagonului, cu dubla campioana europeana Marie-Eve Paget in mare forma, au fortat desprinderea (6-11), in pofida opozitiei bune a Acvilelor, care au incercat sa-si joace sansa pana la capat. Stoenescu a punctat pentru 10-11, dar imediat a venit riposta romancei aflate in tabara adversa, Ana Maria Filip punctand pentru 10-12. Din acel moment, Franta se desprinde clar in invingatoare iar Toure inchide meciul cu o dubla, scor 12-22, care trimite echipa din Hexagon in sferturile de finala.

In urma acestui rezultat, echipa Romaniei ramane pe locul 7 in grupa principala, cu 1 victorie si 6 infrangeri, si rateaza accesul in faza meciurilor eliminatorii. Faza in care s-au calificat echipele situate pe locurile 3-6, China, Japonia, Franta si Italia, in vreme ce SUA si Rusia (rusoaicele concureaza sub drapelul Comitetului Olimpic din Rusia).

Astfel, echipa Romaniei, in formula Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Claudia Cuic si Ancuta Stoenescu, obtine cea mai importanta performanta din istoria olimpica a baschetului romanesc, o istorie care a consemnat la editia de la Tokyo cea doua participare tricolora la Jocurile Olimpice, dupa ce nationala masculina de baschet a Romaniei, cu antrenorul Alexandru Popescu la timona, a fost prezenta, in 1952, in faza preliminara a JO de la Helsinki.

Tot astazi, turneul olimpic de baschet feminin 3x3 a continuat cu primele meciuri eliminatorii, Franta reusind sa treaca de Japonia, cu 16-14, in vreme ce China a invins Italia, cu 19-13. Astfel, maine, in ultima zi a turneului feminin, SUA va da ochii in semifinale cu Franta iar baschetbalistele din Rusia vor intalni China, spre seara fiind programate sa se dispute si finalele olimpice pentru medaliile editiei Tokyo 2020.

Rezultate, statistici si alte informatii - AICI

Parteneri