Foto

Romania se opreste in sferturile de finala la FIBA 3x3 Europe Cup

Reprezentativa feminina a debutat perfect vineri, in competitia de la Paris, depasind Belgia, cu 17-14. A urmat in aceeasi seara, al doilea meci din Grupa C, impotriva Ungariei. Anca Sipos, Bianca Fota, Ancuta Stoenescu si Florina Stanici au inceput determinate partida, conducand pe tabela pana in ultimele secunde ale jocului, atunci cand nationala maghiara a reusit egalarea. Din nefericire, la ultima faza a partidei, Ungaria a reusit cosul victoriei (13-12) si, astfel, Romania pierdea locul 1 in grupa si avea sa joace in sferturile de finala in fata marii favorite, Franta.

Duminica, partida dintre fetele noastre si nationala tarii-gazda a fost dominata de Franta. Acvilele s-au vazut conduse din startul jocului si au fost nevoite sa alerge dupa egalare, fortand multe aruncari din afara semicercului. Franta a fost mai precisa in executii si a taxat orice eroare a fetelor noastre, diferenta de la final fiind una clara in favoarea gazdelor: 17-8.

Pentru nationala noastra urmeaza o noua competitie majora, weekendul viitor, la Bucuresti, in incinta Palatului Parlamentului: turneul final al circuitului mondial FIBA 3x3 Women's Series.

Parteneri