Foto

Romania trece si de Cehia si continua cursa de calificare la FIBA 3x3 Europe Cup

Nationala feminina a Romaniei continua cursa de calificare la FIBA 3x3 Europe Cup 2022, dupa ce Acvilele au reusit, in aceasta dimineata, sa treaca la mare lupta de puternica selectionata a Cehiei, cu scorul de 14-13, gratie unei reusite de la mare distanta a Ancutei Stoenescu, care a inchis astfel meciul din sferturile de finala si a asigurat prezenta tricolora in faza urmatoare.

Clasata pe locul secund in Grupa B din cadrul FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier, Constanta 2022, nationala Romaniei a intalnit astazi una dintre cele mai in forma echipe din turneul gazduit de Faleza Cazino, selectionata Cehiei reusind sa castige Grupa D fara infrangere, dupa ce a dispus de Letonia si Bulgaria. Avand in joc miza calificarii in semifinale, jucatoarele Romaniei si Cehiei si-au etalat toate calitatile si au cautat sa incline balanta victoriei in favoarea lor, astfel ca echilibrul s-a mentinut pe toata durata partidei din sferturi.

In formula Sonia Ursu, Alina Podar, Anamaria Virjoghe si Ancuta Stoenescu, Acvilele s-au luptat exemplar si au reusit sa se impuna intr-un final incendiar, coordonatoarea baschetului 3x3 din Romania, Ancuta Stoenescu, marcand un cos de toata frumusetea de la mare distanta exact in momentul in care timpul de joc expira. Astfel, Ancuta a adus doua puncte de aur pentru stabilirea scorului final la 14-13 si Romania obtine calificarea in semifinale, faza in care se va intalni dupa-amiaza, cu incepere de la ora 18:30, cu selectionata similara a Poloniei.

Adversara Romaniei din semifinale a trecut in aceasta dimineata, tot in sferturi, de Marea Britanie, cu scorul de 18-16, iar in prima faza, ieri, a castigat Grupa A fara infrangere, depasind nationalele Estoniei si Belgiei.

Reamintim ca toate meciurile de la Constanta pot fi urmarite in regim live-streaming pe canalul FIBA 3x3.

Parteneri