Foto

Spectacol baschetbalistic de calitate in Sala Unirii din Palatul Parlamentului

Vreme de trei zile, grandioasa Sala Unirii din impozanta cladire a Palatului Parlamentului a gazduit intrecerile FIBA 3x3 World Tour Finals 2021, eveniment care a cuprins trei finale mondiale si a fost organizat de Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, sub inaltul patronaj al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, si cu sprijinul financiar al Ministerului Tineretului si Sportului pentru FIBA 3x3 U23 Nations League Final si al Primariei Sectorului 3 pentru FIBA 3x3 Women’s Series Final.


A fost un week-end plin la Palat, in care asistenta s-a bucurat de magia baschetului 3x3, dar si de grandoarea locatiei si atmosfera destinsa, cu muzica si multa voie buna, adusa de momentele oferite de trupa de dansatori profesionisti condusa de Aura Vidroiu si trupa de majorete Dracula’s Girls. In plan sportiv, echipa masculina de baschet 3x3 a Romaniei a reusit sa ridice “temperatura” la cote maxime, fratii Mainea (Cristian si Daniel), Christian Chitu si Alexandru Coconea realizand o performanta deosebita prin obtinerea locului secund in FIBA 3x3 U23 Nations League Final 2021. Totodata, fratii Mainea s-au aflat sub lumina reflectoarelor si prin performantele individuale, Cristian Mainea fiind declarat MVP al FIBA 3x3 U23 Nations League Final 2021, in vreme ce Daniel Mainea a fost la un pas de castigarea concursului de slam-dunk, cedand insa in finala in fata polonezului Michal Sitnik. Numeroasa asistenta din tribune a aclamat si prestatiile echipelor feminine de 3x3 ale Romaniei, care au luptat din rasputeri sa obtina victorii in turneele finale. In cele din urma, Ancuta Stoenescu, Anca Sipos, Florina Stanici si Bianca Fota s-au clasat pe locul 6 in FIBA 3x3 Women Series Final, dupa ce au reusit sa depaseasca Rusia in Grupa A, iar Carla Popescu, Alina Podar, Maria Militaru si Nicolett Orban au obtinut locul 7 in topul FIBA 3x3 U23 Nations League Final 2021, Alina Podar devenind cosgetera circuitului, desi a avut mai putine meciuri decat frantuzoaica Hortense Limouzine, cea care a fost declarata MVP al competitiei.


In plan organizatoric, evenimentul mondial de la Bucuresti a adunat multe aprecieri din partea participantilor, fanilor si a invitatilor de marca din strainatate, reprezentantii forului international Markus Studer, Senior Director FIBA, si Alex Sanchez, Managing Director FIBA 3x3, dar si Paul Baumann, fiul regretatului secretar general FIBA fiind in prezent amabasadorul FIBA 3x3 U23 Nations League, declarand-se placut impresionati de reteta de succes aplicata de Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball.


A fost un efort comun, in care echipa FRB, coordonata de presedintele Carmen Tocala, secretarul general-adjunct Svetlana Simion si managerul general Catalin Burlacu, a pus pasiune si a gasit solutii pentru ca reusita evenimentului sa fie asigurata pe deplin, in vreme ce echipa Sport Arena Streetball coordonata de Vlad Constantinescu si Radu Petre s-a aflat din nou la inaltime, demonstrand inca o data ca este cel mai bun promotor de baschet 3x3 din lume. Iar eforturile organizatorice comune au fost rasplatite atat prin cuvintele frumoase venite din partea celor 24 de echipe participante, reprezentand 13 tari din intreaga lume, cat si prin aprecierile celor care au luat loc in tribune si s-au bucurat de baschet, printre care s-au numarat diferite personalitati, in frunte cu presedintele COSR, Mihai Covaliu, dar si multe legende ale baschetului autohton, printre care si fostele glorii Ecaterina Savu si Maria Rosianu.
"Este ceva impresionant: baschet in Palatul Parlamentului! Felicitari pentru organizarea deosebita si pentru ideea de a promova sportul in general, si baschetul in special, intr-o asemenea locatie impozanta si marcata de istorie", a declarat fostul mare campion olimpic Mihai Covaliu, la putin timp dupa ce presedintele COSR a participat, alaturi de presedintele FRB, Carmen Tocala, si managerul general FRB, Catalin Burlacu, la o festivitate alaturi de mai multi copii care au fost prezenti la eveniment si erau fascinati de magia baschetului. Si apropos de copiii care ar putea deveni viitorii performeri ai baschetului, seara tarziu, inaintea finalei FIBA 3x3 Women Series Final, a avut loc si o demonstatie baschetbalistica pe terenul central din Sala Unirii cu doua echipe de copii de la scolile din Sectorul 3, echipa "Ursilor bruni" impunandu-se in fata "Ursilor polari", cu 8-2, insa nu scorul a fost important, ci bucuria copiilor si pasiunea aratata pentru baschetul 3x3.

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet le multumeste tuturor cluburilor sportive care au inlesnit prezenta sportivilor la echipele nationale 3x3, tuturor antrenorilor si specialistilor din staff-urile celor trei echipe nationale ale Romaniei, tuturor sponsorilor si partenerilor care ne-au ajutat sa asiguram fiecare “detaliu” pentru o reteta de succes, tuturor oficialilor si voluntarilor, care au confirmat necesitatea lucrului in echipa si si-au etalat pasiunea pentru baschet. Nu in ultimul rand, le multumim fanilor, care s-au bucurat de magia baschetului 3x3 in impozanta Sala Unirii si au fost alaturi de nationalele Romaniei, culminand cu finala din FIBA 3x3 U23 Nations League Final 2021.

FIBA 3x3 World Tour Finals a fost un eveniment organizat de Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, sub inaltul patronaj al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, care include FIBA 3x3 Women’s Series Final, finantat de Primaria Sectorului 3, si FIBA 3x3 U23 Nations League Final, finantat de Ministerul Tineretului si Sportului.
Evenimentul a fost sustinut de: Superbet, Mastercard, Taco Bell, Tissot, Banca Transilvania, Toyota Bucuresti Sud, Wilson, Azuga, Red Bull, Fundatia Alexandrion, Sirma Romania si Kiss FM.

 

FOTO - credit Cosmin Motei

Parteneri