Foto

Vlaicu Squad si Olimpia Bucuresti au cucerit laurii CN U17 3x3, editia 2021

Echipa feminina Olimpia Bucuresti si echipa masculina Vlaicu Squad au castigat, in aceasta seara, titlurile de campioni nationali U17 in cadrul intrecerilor de baschet 3x3 organizate de Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul COSR, in incinta Complexului Olimpic “Sydney 2000”. Competitia nationala s-a desfasurat la Izvorani cu acumulare de puncte in ierarhia FIBA iar intrecerile au constituit si o selectie pentru stagiul de pregatire a loturilor nationale U17 de baschet 3x3, cei mai buni 24 de sportivi (12 sportivi si 12 sportive) urmand sa ramana in baza olimpica si sa se antreneze pana la inceputul lunii ianuarie 2022.

Polivalenta din incinta Complexului Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani a gazuit, marti si miercuri, intrecerile primei editii a Campionatului National U17 de Baschet 3x3, masculin si feminin, o competitie organizata de Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul COSR, care a avut ca scop si acumularea de puncte in ierahia FIBA 3x3, dar mai ales selectia pentru loturile nationale U17.

In competitia masculina, echipa Vlaicu Squad, formata din sportivii Robert Spoitoru, Alex Radulescu, Daniel Bratu si David Anghel, s-a impus in finala in fata rivalilor de la Leii Bucuresti, cu scorul de 14-9, si si-a adjudecat astfel laurii primei editii a Campionatului National U17 de Baschet 3x3. De mentionat ca victoria din finala a consemnat si o revansa fata de singura infrangere suferita in aceasta competitie de Vlaicu Squad, in faza grupelor, campionii clasandu-se pe locul 2 in Grupa A, dupa ce a pierdut confrunatrea cu liderul seriei, Leii Bucuresti, cu scorul de 7-8.
Rezultatele din CN U17 de Baschet 3x3, masculin, editia 2021 – AICI


In competitia feminina, echipa Olimpia Bucuresti, formata din sportivele Mihaela Panait, Maria Stanescu, Andreea Moroiu si Ana Stoian, a reusit sa castige confruntarea finala cu rivala CSS 4 – Champions Bucuresti 1, cu scorul de 14-9, si a cucerit astfel laurii Campionatului National U17 de Baschet 3x3. De mentionat ca Olimpia Bucuresti a fost singura echipa neinvinsa din cadrul intrecerilor care s-au desfasurat la Izvorani, castigand detasat Grupa C si ulterior toate jocurile eliminatorii.
Rezultatele si clasamentele CN U17 de Baschet 3x3, feminin, editia 2021 – AICI

Meciurile din cele doua zile de intreceri pot fi revazute pe canalul de youtube FRB TV.

Informatii despre eveniment se gasesc si pe pagina oficiala de facebook 3x3 Romania.

Imediat dupa finalele intrecerilor nationale de la Izvorani, medaliile si trofeele au fost oferite castigatorilor de catre managerul general FRB, Catalin Burlacu, secretarul general adjunct FRB, Svetlana Simion, si de coordonatorul departamentului 3x3 FRB, Ancuta Stoenescu. Tot in cadrul festivitatii de premiere, MVP-ul intrecerii feminine a fost declarata Mihaela Panait iar MVP-ul competitiei masculine a fost declarat David Anghel.

In urma acestui eveniment, care a adus participantilor si puncte importante in ierarhia FIBA 3x3, cei mai valorosi 24 de sportivi (12 sportivi si 12 sportive) raman intr-un stagiu de pregatire al echipelor nationale U17 de Baschet 3x3, urmand sa se antreneze pana la inceputul lunii ianuarie 2022 in baza olimpica de la Izvorani.

Reamintim ca nationalele Romaniei vor participa in vara anului viitor la intrecerile Campionatelor Europene U17 de Baschet 3x3, competitia continentala urmand sa se desfasoare in perioada 05-14 august 2022.

Parteneri