Foto

Vulturii au fost eliminati din cursa pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Nationala masculina de baschet 3x3 a Romaniei a cedat, duminica dupa-amiaza, in fata selectionatei similare a Sloveniei, cu 12-21, in cadrul sferturilor de finala din Universiality Olympic Qualifying Tournament de la Debrecen, si a ratat, astfel, continuarea luptei pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Vulturii s-au clasat pe locul 6 in clasamentul final al ultimului turneu de calificare la JO 2020, in vreme ce vizele pentru Japonia au fost obtinute de nationala Belgiei, care a dispus in finala de Ungaria, cu 21-14. In intrecerea feminina, Italia a castigat in ultima secunda confruntarea finala cu Ungaria, cu 13-12, si a intrat in posesia ultimului bilet pentru marele eveniment olimpic care se va derula in aceasta vara.

Complexul sportiv din Debrecen a gazduit, in week-end-ul recent incheiat, meciurile din cadrul Universiality Olympic Qualifying Tournament, eveniment care oferea ultimele vize pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. La startul intrecerilor masculine si feminine s-au aliniat cate sase nationale, conform rankingului mondial FIBA 3x3, nationala masculina de baschet 3x3 a Romaniei fiind prezenta alaturi de selectionatele Ucrainei, Mongoliei, Ungariei, Sloveniei si Belgiei.

In prima faza, in cadrul grupei B, echipa Vulturilor, in componenta Radu Christian Chitu, Alexandru Coconea, Sebastian Costeiu si Cristian Mainea, a cedat in fata Mongoliei, cu 9-22, si a Ungariei, cu 16-21, si a evoluat in sferturile de finala, conform sistemului anuntat de FIBA 3x3. In faza meciurilor eliminatorii, Romania a cedat in fata ocupantei locului secund din grupa A, Slovenia, cu 12-21, si a fost eliminata, astfel, din cursa olimpica pentru vizele de Japonia.

In ultimul act al competitiei masculine, Belgia a dispus clar de Ungaria, cu 21-14, si a obtinut ultimul bilet pentru JO 2020, alaturandu-se, astfel nationalelor Poloniei, Olandei, Letoniei, Serbiei, Chinei, Japoniei si Rusiei (Comitetul Olimpic din Rusia).

In finala intrecerii feminine, Italia s-a impus in ultima secunda in fata Ungariei, cu 13-12, si a obtinut ultimele vize pentru JO de la Tokyo, alaturandu-se, astfel nationalelor Romaniei, Chinei, Mongoliei, Frantei, SUA, Japoniei si Rusiei (Comitetul Olimpic din Rusia).



Mai multe informatii despre turneul de la Debrecen - AICI

Parteneri